banner280

Geçtiğimiz hafta sonu Kocaelispor’un galip geldiği karşılaşma sonrası Medyaya servis edilen Tahir Büyükakın’ın fotoğrafını görünce üzerindeki kıyafet yada boynundaki Yeşil-Beyaz atkıdan çok göz altı torbalarına dikkat ettik arkasından da “Umarız Tahir Başkanın böbreklerinde herhangi bir sorun yoktur, ancak hazır böyle bir fotoğrafı görmüşken sevgili başkanın sağlığı ile ilgili bir şeyler yazalım” diye düşündük.

Tabi bizim yazacaklarımız sadece düşünce olarak kaldı, Zira ertesi gün sol gözümüzde başlayan sızı sebebi ile olduğumuz ilk muayene sonrası hekimlerin “ Üstad gözünde 2 yada 3 retina yırtılması var hafta sonuna kadar ameliyat masasına yatmadığın takdirde Allah muhafaza göz kaybedebiliriz” uyarısını alıp kendi canımızın derdine düşünce Tahir başkanım ile ilgili yazıda ancak bu güne kaldı.

Biz hayatınının30 yılından fazlasını bu mesleğe vermiş birisi olarak durum değerlendirmesi yaparken gazeteci refleksi ile görünenden çok görünmeyeni, olandan çok olmayanı sorgularız, Dolayısı ile Tahir başkanın bu fotosunu görmemize rağmen sağlık sorunumuz dolayısı ile bıçak altına yattığımız andan itibaren “İnşallah benim gördüğümü başka bir meslektaşım görmemiştir, iyileşir iyileşmez konu ile ilgili yazıyı ilk ben yazmalıyım” diye düşünmüştük ki İlker Akşit’in de meseleye benim zaviyemizden baktığını ve konuyu gündeme getirdiğini gördük, Geriye de İlker Akşit’i tebrik etmek kaldı.

Tahir Büyükakın geçirdiğimiz göz ameliyatı dolayısı ile öğlen saatlerinde arayıp “Geçmiş olsun” dileklerini iletti, bizde kendisine teşekkür ederken 2 milyon nüfuslu ve son derece hareketli bir yerleşim merkezinin başkanı olarak sağlığına olabildiğince dikkat etmesi gerektiğini dilimiz döndüğünce nasihat ettik.

Milletvekili seçilip Ankara’ya gidenleri bir tarafa bıraktığımızda bizim milletimiz hangi siyasi görüşten olursa olsun seçilen belediye başkanını sürekli en yakınında görmek ister, sabah erken saatlerden gece yarılarına belediye başkanını bulabildiği her iletişim aracından arar, derdini anlatır daha da önemlisi başkanın da hiçbir mazeret üretmeden var olan problemlerine çözüm üretmesini bekler.

Tahir Büyükakın 31 Mart tarihinde Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı seçildi, O gün bu gündür de gece-gündüz-soğuk-sıcak-yağmur-çamur demeden Kocaeli’nin bir başından diğer tarafına kadar koşturup duruyor, aradan geçen 9 aylık zaman zarfında bir Tahir Başkan’ın 3 kez üst üste evinde eşi ve çocukları ile akşam yemeği yiyebildiğine gerçekten ihtimal veremiyoruz.

Tahir Başkan 1969 doğumlu, Eski başkan Karaosmanoğlu’na göre genç sayılıyor, ancak bir taraftan da yarım asır diyebileceğimiz 50 yaşına gelip dayanmış durumda, Kocaeli gibi sorunlarla dolu  bir yerleşim merkezinin belediye  başkanı olarak gücünün çok çok üzerinde bir efor sarf etmesi gerektiğini  sanıyoruz kendisi bizden daha iyi biliyor.

Bu zamana kadar muhtemelen sağlığı konusunda kendisini uyaran ve “Lütfen sağlığınıza biraz daha fazla özen gösterin” diyenler mutlaka olmuştur, en azından Doktor olan Genel sekreter yardımcısı Hasan Aydınlık bu ikazı yapmıştır, Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi özellikle Büyükşehir Belediye başkanlarının sağlığı ve sağlıklı bir şekilde korunması adına daha önemli adımların atılması gerektiğine inanıyoruz.

Bize göre Tahir Başkanın hemen yanı başında mutlaka tam donanımlı bir ambülansın bulunması gerekiyor, Sabah erken saatlerde başlayan ve gece yarılarına kadar devam eden, toplantılar, ziyaretler, anlaşmalar derken en azından ortaya çıkabilecek bir tansiyon sorunu bile Allah korusun ciddi sıkıntılar yaratabilir.

Programlara baktığımızda zaten Tahir başkanın haftanın en az 5 günü Kocaeli’nin diğer ilçelerinde olduğunu görüyoruz, bazen şehir merkezinde bazen yerleşim bölgelerine uzak köylerde gerçekleşen ziyaretlerde meydana gelebilecek ani rahatsızlıklarda ilk müdahaleyi yapabilecek bir sağlık ekibinin başkanın en yakınında bulunmasında çok büyük fayda görüyoruz.

Bu yazıyı okuyup bizim biraz abarttığımızı düşünenler olabilir, ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi “Sanayinin başkenti” olarak anılan ve 2 milyon nüfusu bulunan Kocaeli’nin Büyükşehir Belediye başkanının sağlığını korumak en azından korumayı düşünmek her sağduyulu vatandaşın birinci görevidir.

Tahir Büyükakın başkanlık görevinde bulunduğu süre zarfında bize emanettir, daha da önemlisi kendisi gibi aile fertleri de bize emanettir, alacağı kararlar ile bir kentin yaşam standardını daha yukarılara çıkartacak bir başkanın sağlığını en azından “dert etmekte” son derece insani bir duygudur.

Biz o fotoğraftan sonra Tahir Başkanın sağlığını kendisine dert edinenlerden birisiyiz, dolayısı ile Başkanın sağlığının en iyi şartlarda korunması adına sağlanacak tüm imkanları ve bu imkanları sağlayacak sağlık ekiplerine de daha şimdiden alkışlıyoruz.

İnsan olmakta zaten bunu gerektirir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263