Tavuk çiftliğinde beslenmeyen eski köy tavukları, sabah kümesten çıkarlar, gün batımına kadar dolaşırlar, önlerine ne gelirse yerler.

Bulaşıcı pislikleri her yiyişlerinde gagalarını bir sağ tarafından bir de sol tarafında toprağa sürterek “Bir daha yemeyeceğim” dermiş.

Ama biraz ileride yeni bir necaset gördüğünde yine dalar, doyar, toprağa ağzını silerken “Bir daha yemeyeceğim” der ve her gün birkaç deva tövbesini tekraralarmış.

Devamlı günah işleyip hemen arkasından tevbe edenler için kullanılır bu“Tavuk tövbesi” deyimi.

Kıssadan hisse, günümüzde öyle tipler var her defasında bir b.k yiyor ve her defasında da ben temizim temizim diyerek tövbesini edoiyor…Her seferinde bunlar “..bu  b.ku yemeyeceğim..” diyor amma her seferinde de yiyor.. Bunun tövbesi olsa ne olur olmasa ne olur? İsmin çıkmış dokuza inmez sekize…

Kim inanır sana ancak Kadir İnanır…

***

Harmana serdiler sarı samanı!

Yaz geldi..Yazın tam ortasına geldik… Mevsimin sarı sıcağı bizim bölgeyi de etkisi altına aldı kmi, klimasız , serinliksiz bir yerde durmak artık nerede ise imkansız bir hal almaya başladı…Şehirdeki klimalar tam gaz çalışmaya başlayınca bir çok klime sistemi de haliyle devre dışı kaldı..Millet oflaya puflaya  sıcak yaz gününü tamamlamaya çalışıyor ki akşam üstü kendini serin bir yere atsın… Sahil boyları akşamları tıklım tıklım dolu…Bostancı’dan bu tarafa bütün sahil kesimleri akşamları semlaveiirlerini kapıp gelen vatandaaşla tıklım tıklım dolu. Adeta mangal gösterileri birbirlerini izliyor…Tavukçuların önleri kuyruk…Millet kanat, kuyruk ne bulduysa alıp mangala atmak için sahil kısmına doluşmuş…

Bir panayır havası hakim akşamları. Yeşillik adına ne bulunursa, park bahçe orası tıklım tıklım…

 Ne demiş şair yazın ortasına yaklaştık iyice…

Harmana serdiler sarı samanı

Hiç gitmiyor şu dağların dumanı

Gel otur yanıma canım sevdiğim

Ayrılık mı olur harman zamanı

Çeşmenin başına ışmar eyledin

Bir sevgi sevdim de pişman eyledin

Keşke bu sevgiyi sevmez olaydım

Beni anamınan düşman eyledin

Divane mi deli miyim hele ben

Bir yar için dolaşırım çöle ben

Bana sevdiğinden vazgeç diyorlar

Deli gibi sevdim vazgeçemem ben…

Yaz sıcakları fena geldi. Piknikçiler de serin yaz akşamlarını mangal dumanına boğdu..

 İşte öyle bir haa içerisinde zamanın içinde yol almaya çalışıyoruz. Hayırlısı bakalım! Allah cümlemize sağlık sıhhat versin inşallah!

Amin!

***

Taşköprü’ye kim  takoz koyuyor?

6 yıldan beri düzenli olarak yapılmakta olan Geleneksel DÜMBÜLDEK festivali bu yıl bilinmeyen ve hiç bir gerekçe gösterilmeden birden bire Derince Kaymakamlığı tarafından  iptal edildi? Neden? Bilen yok… Malum  AK Parti Kocaeli Eski Milletvekili Zeki Aygün Derince Belediye Başkanı oldu 31 mart seçimleri ile birlikte ve Taşköprü derneklerinin her yıl geleneksel hale getirdikleri Dümbüldek Dedeşenlikleri birden bire iptal edilmiş oluyor… Halbuki Kocaeli Büyükşehir bu şenlikler için en büyük destekçi olmuş bugüne kadar ve hatta  şifalı çeşmenin yapıldığı yeri yaklaşık 3 yıl once  güzel bir şekilde düzenlemesini yapmıştı… Ancak birileri  burasının mesire yeri olmasından ötürü rahatsız olmuş olacaklar ki, geçtiğimiz aylarda bu güzelim cennet yerdeki  ağaçzlar kesildi tesislerin camları kırıldı oturma grupları parçalandı? Bunu Yunan gavuru yapar mı? Elbette yapmazdı…Kim parçaladı bunları? Yazıklar olsun!

Sonra birden bire bütün bunların arkasından bu şenlikler neden iptal ediliyor... Gerekçesi ne? Dümbüldek Şifalı Su ve Mesire Yeri için gecesini gündüzüne katan ve bu uğurda sağlığını dahi yitiren Gebze Taşköprülüler Dernek Başkanı Ali Osman Kılcan ile digger Taşköprü dernek yönetimleri soruyor: Şenlikler neden iptal edildi bunu DERİNCE Belediye Başkanı Zeki Aygün da cevaplandırmalı!

***

Dünya’nın ahengi…

Neyzen Tevfik yine kafayı çekmiş yolda gidiyormuş..Yolda bunu gören ahbaplarından birisi:

“Nasılsın Üstad?” diye sorar. “Hayatından memnun musun?”

Neyzen:

“Gayet memnunum”der.”Dünya dönüyor, bende dönüyorum,,,Büyük bir ahenk içinde gidiyoruz. İnşallah ahengimiz bozulmaz…”

 İnşallah sevgili okurlarım inşallah!

 Herkese mutlu hafta sonları dilerim!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263