banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Halıcı Group CEO'su: "Teknolojisiz başarı artık zor"

Sektör ya da meslek fark etmeksizin konulara teknoloji temelli bakılması gerektiğini, aksi takdirde başarılı olmanın mümkün olmayacağını ifade eden Halıcı Group CEO'su Dr. Hüseyin Halıcı, Endüstri 4.0, dijital dönüşüm ve Toplum 5.0 kavramlarını açıkladı.Sanayi dönüşümü ile dünyanın ve üretimin değiştiğini dile getiren Halıcı, Toplum 5.0 ile siber fizik dünya ve gerçek toplumun en üst seviyede entegre olduğu bir toplum anlayışı olduğunu söyledi.

Endüstri 4.0 ile birlikte işçilik maliyetlerinin azalacağını, çalışma saatlerinin kısalacağını, vardiyaların artacağını, çalışma şekillerinin de kısa ve yarı zamanlı hale geleceğini kaydeden Dr. Halıcı, böylece ürünlerin ucuzlayacağını, daha az gelirle yaşama imkanının oluşacağını ve insanların başka alanlarda da yaşama farklı katkılarının görülebileceğini belirtti.

Sanayinin dijital dönüşümü ile birlikte enerji sarfiyatının da minimuma ineceğini işaret eden Dr. Halıcı, “Endüstri 4.0’da minimum enerji harcaması olacak; güneş enerjisi, rüzgar gülü gibi çözümlerle az sarfiyat ve dolayısıyla enerji maliyeti minimal olacak. İşçilik minimumda hatta sıfıra yakın olacağını söyleyebiliriz. Geriye sadece ham madde kalıyor. Ham madde kalınca da örneğin bir otomobili yüzde 50 daha ucuza satın alma fırsatı bulacağız.” ifadelerini kullandı.

Günümüzdeki şirketlerin iflas etmemesi için AR-GE ve teknoloji alanında kendini geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Halıcı, "Ar-Ge yapmayan, teknoloji geliştirmeyen firmalar yok olmaya mahkum kalacaklardır" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263