Öne Çıkanlar çorlu EMITT gençlik merkezi Şahin Lalapaşa

Türkiye dijital pazarlamanın Almanya Pazarı'na başarı

Türkiye, Almanya ile arasında 39 milyar Euro ticaret hacmi bulunan rakamı yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyor. Ülkede bulunan 3.5 milyon Türk kökenli Alman vatandaşı da dahil olmak üzere 83 milyon nüfusu ve kişi başı 55 bin doları aşan geliriyle Almanya, Türk şirketleri için en önemli pazarın başında geliyor.Almanya ve Türkiye arasında ticaret bağı hakkında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye, pandeminin vurduğu 2020 yılında Almanya'ya 16 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi, Almanya'dan ithalatı ise 22 milyar dolar oldu.

2021'in ilk 7 ayında ise resmi verilere göre Almanya'ya ihracat 10,8 milyar dolar olurken ithalat ise 12,9 milyar olarak kayıtlara geçti. Öte yandan Türkiye’de 7200’ün üzerinde Alman şirketi bulunurken, Türklerin Almanya’da kurduğu şirketlerin ekonomik büyüklüğü ise 50 milyar Euro’yu aşmış durumda.

Avrupa ülkeleri içinde ekonomik büyümesi yüksek olan Almanya'da, federal bölgelere göre dijital pazarlama yaparken, etnik pazarlama önemini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Türkiye’ye yılda 3 milyon Alman turistin geldiğini hatırlatan Digital Exchange ekibi, Almanya pazarı için turizm şirketlerinin yapacakları dijital pazarlama kuruluşların ciro hedefleri için hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

“Bir turistin Türkiye’deki kişi başı ortalama harcaması 619 dolar. Alman turistlerin sadece Antalya, Bodrum gibi deniz turizminin olduğu yerlere değil İstanbul, Gaziantep, Trabzon gibi kültür turlarına da hayli ilgi gösterdiği biliniyor. Bu açıdan turizm şirketlerinin Türkiye’nin kültürel zenginliklerini de deniz, güneş, kum turizmi kadar Almanya’da anlatan pazarlama faaliyetleri düzenlemesi onlara ciro artışı olarak dönecektir. Bunun için profesyonel ekipler tarafından hazırlanmış, ilgili alanlara ilişkin tanıtım videolarının, infulencer çalışmalarının ve Alman blogger faaliyetlerinin yapılması faydalı olacaktır.”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263