banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Üçüncü bootkit vakası ortaya çıktı!

Kaspersky araştırmacıları, ortalıkta serbestçe gezen üçüncü bir firmware (donanım yazılımı) bootkit vakasını ortaya çıkardı. İSTANBUL (İGFA) - MoonBounce, bugüne dek ortalıkta serbestçe dolaştığı bildirilen üçüncü UEFI bootkiti oldu.

Bootkit 2021 baharında ortaya çıktı ve ilk olarak Kaspersky araştırmacıları tarafından, UEFI ürün yazılımı görüntüleri de dahil olmak üzere ROM BIOS'ta saklanan tehditleri özellikle tespit etmek için 2019'un başından beri Kaspersky ürünlerine dahil edilen Firmware Scanner etkinliğine bakarken keşfedildi.

MoonBounce olarak adlandırılan bu kötü niyetli eklenti, bilgisayarların önemli bir parçası olan Birleşik Genişletilebilir Ürün Yazılımı Arabirimi (UEFI) bellenimi içinde, sabit sürücüler için harici depolama bileşenlerine ait SPI flaşında gizleniyor.

Bu tür eklentilerin ortaya çıkarılması oldukça zor ve güvenlik ürünleri tarafından görünürlükleri son derece sınırlı. Serbest ortamda ilk kez 2021 baharında ortaya çıkan MoonBounce, daha önce bildirilen UEFI üretici yazılımı önyükleme setlerine kıyasla belirgin bir ilerlemeye ve sofistike bir saldırı akışına sahip. Kampanya, çok büyük olasılıkla iyi bilinen gelişmiş kalıcı tehdit (APT) aktörü APT41 ile ilişkilendiriliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263