banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu polis Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Yüzde 100 Türk sermayeli e-fasikül

Dijital dönüşüm alanında hizmet veren Datalopia, Türk mühendislerin geliştirdiği 'E-Fasikül' ile eğitimde yeni bir dönemin başlamasına aracılık edecek.İSTANBUL (İGFA) - Kurumların dijital dönüşüm süreçleri özelinde çözümler geliştiren ve veri mühendisliğini odak noktasına koyarak kısa sürede mesafe katan Datalopia, Türk mühendislerin geliştirdiği 'E-Fasikül' ile eğitimde katma değer yarattı.

Geçen yıl kurulan ve 1 yılda adından söz ettiren şirket, Antalya'da düzenlenecek 20'nci Eğitim Sempozyumu'ndan davet aldı. Datalopia Yönetim Kurulu Üyesi İlksen Mertöz, şirketin kısa ve orta vadedeki projeksiyonunu detaylandırdı.

Proje ile ilgili bilgiler veren İlksen Mertöz, Datalopia yazılımın veri analitiği ve bulut teknolojileri  konusunda sahip olduğu tecrübe ile eğitimde fırsat eşitliği konusunda değer oluşturabilmek adına ilk olarak E-Fasikül projesini hayata geçirildiğini kaydetti. Datalopia’nin öncelikli hedefi eğitim sektöründeki dijital dönüşüme katkı sağlamak ve bu sayede sosyal sorumluluk altında eğitimde fırsat eşitliği sağlamak isteyen kuruluşlara çözümler üretmek olduğunu belirten Mertöz, "Antalya'da düzenlenecek sempozyumda E-Fasikül ile ilgili tüm detayları katılımcı paydaşlara aktaracak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu projeye büyük emek veren ekibimizin mutluluğu bizleri gururlandırıyor" dedi.

Şirketin en güçlü olduğu alanların başında veri mühendisliğinin geldiğini belirten Mertöz, üç yıl içerisinde yapay zeka, büyük veri analitiği, veri mühendisliği ve bulut teknolojileri konusunda Türkiye'’nin önde gelen yazılım şirketlerinden biri olma hedefine sahip olduklarını belirterek, geliştirmeyi planladıkları yazılımları yurtdışı pazarlarına sunarak Türkiye'nin toplam ihracatına katkı vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263