banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

İzmir Karabağlar'da Yaşar Seymen söyleşisi yapıldı

Karabağlar Belediyesi'nin düzenlediği ve Sendikacı Yazar Yaşar Seyman'ın konuşmacısı olduğu “Toplumda Kadın ve Örgütlenme” konulu söyleşi, yoğun katılımla gerçekleştirildi.İZMİR (İGFA)-  Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Muzaffer İzgü Konferans Salonu'ndaki etkinliğe, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu, meclis üyeleri, muhtarlar, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda izleyici katıldı.

Başkan Selvitopu, “O dönem dünyanın büyük bölümünde olmayan haklar ilk kez Türkiye Cumhuriyeti'nde, Mustafa Kemal sayesinde kadınlarımıza tanınmıştır. Bugün bakıldığında istenilen noktaya gelememiş olabiliriz. Eksiklerimiz var. Buna rağmen ülkemizde her alanda kendini kanıtlamış, öne çıkmış kadınlarımız çoğunlukta" dedi.

Başkan Selvitopu, Yaşar Seyman ve etkinliğin moderatörü 21 Dönem Milletvekili Ayşe Gürocak'a teşekkür ederek, söyleşinin başarılı geçmesini diledi.

Daha sonra kürsüye gelen Seyman, “kadın” ve “örgüt” kelimelerinin anlamlı ve evrensel sözcükler olduğunu belirterek, “Biz örgütü bilmiyor, kadını tanımıyoruz. Tanısak günde 5 kadını şiddet nedeniyle kaybeder miyiz? Türkiye Cumhuriyeti'nde, Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkesinde kadının yaşamı değiştiren, dönüştüren, çok değerli bir dinamik olduğunun farkında değiliz” diye konuştu.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263