Öne Çıkanlar Bursa Kocaeli düzensiz göçmen Yalova Tekirdağ

Kartepe,Kongre merkezi oluyor

Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi’nin iş birliğinde hazırlanan yerel ve ulusal boyuttaki kongrelerin değerlendirildiği toplantı da konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Hedefimize emin adımlarla gidiyoruz. Yol arkadaşımız ve rehberimiz KOÜ’dür” derken, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Kartepe Belediyesi ile uyumlu çalışmamız devam ederek ilerleyeceğiz” dedi.

Kartepe Belediyesi kentimizin bilim yuvası Kocaeli Üniversitesi’ne katkılar sunmaya devam ediyor. Birçok kongreye ve Kartepe Zirvesi’ne ev sahipliği yapan kent, şimdi de bilim dünyasına büyük katkılar sunacak birçok kongreye hazırlanıyor. Kongreler hakkında bilgi vermek için Maşukiye basın mensuplarıyla bir araya gelen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

ÇALIŞMALARIMIZ MEYVESİNİ VERDİ

Kısa bir selamlama konuşmasından sonra bilgiler veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez şunları söyledi: “Kartepe’nin vizyonuna büyük katkı sağlayacak kongreleri hayata geçiriyoruz. Kartepe olarak; lojistik, turizm, sanayi olarak kentimize katkı sağlasak da asıl amacımız yeryüzünün cenneti gibi gözüken Kartepe’mizin güzelliklerini yerli yabancı herkese tanıtmak. 4 yıl içerisinde verdiğimiz emekler karşılık buluyor.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAK İSTEDİK

İşimizin en önemli ortağı Kocaeli Üniversite’mizle birlikte çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Amaçlarımızdan birisi de üniversiteyle yerel yönetimler iş birliğinde yapılan çalışmalarımızla Türkiye’ye örnek olmaktı. Birçok projemiz var ve bunlar büyük başarılar elde etti. Hem Kartepe’mizin tanıtımı hem de bilimsel alanda neler yapılabileceğini ortaya koyduk. Kartepe, yeni bir ilçe ve çok bakir bir bölgeydi. Bunun avantajlarını da dezavantajlarını da yaşadık. Ulusal ve uluslar arası çalışmalarımız ile Sayın Cumhurbaşkanımızın da takdirini aldık.

AKADEMİSYEN AÇISINDAN ŞANSLIYIZ

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sadettin Hülagü ise konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Kocaeli Üniversitesi birçok bileşeniyle oldukça devasa bir yapı. Ülkemizin sorunlarını üniversitemizin gelişiminden ayıramıyoruz. 15 Temmuz gibi çok ciddi bir süreç yaşadık. Ama her şeye rağmen bilim dünyasının çalışmaları devam ediyor. Sanayi kentiyiz fakat İstanbul’a çok yakınız. Olur olmaz ama oradaki üniversitelerle yarışıyoruz. Şanslıyız ki bine yakın akademik kadromuz ve 3 bine yakın da akademisyenimiz var.

YENİ ÜNİVERSİTELERE AĞABEYLİK YAPARIZ

“En önemli paydaşlarımız yerel yönetimler. Yeni kurulmasına rağmen çok hızlı gelişme sağlayan Kartepe Belediyesi Başkanımız Hüseyin Üzülmez ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Hipoterapi yani atla tedavi çalışmalarımız çok önemli. Kartepe Zirvesi’ni gerçekleştirdik. Kocaeli Üniversite’miz kendi kimliğini oluşturmuş bir üniversitedir. Mevkiler, makamlar gelip geçicidir. Bayrak bizde olduğu sürece bilimden kopmadan, daha da ilerleyeceğiz. Yeni üniversiteler kurulacak olduğu zaman biz ağabeylik yapmaya hazırız.

ÜNİVERSİTEMİZ KÖKLÜ BİR EĞİTİM KURUMUDUR

3’üncü üniversiteye bakış açıınız nedir sorusuna yanıt veren Hülagü, “Biz bölünmeye karşıyız. Onun dışında yapılacak her yeniliğe destek veririz. Ben buradan özel üniversite yapmak isteyenlere de söylüyorum gelin ve destek verelim. Bizim üniversitemiz ara eleman da yetiştiren bir üniversitedir. Üniversiteler içine kapandıkça değil, açıldıkça ileriye gider” dedi.

2018 SEMİNER PLANI

Bilgilendirme toplantısında Kartepe Belediyesi ve KOÜ işbirliğinde yapılan Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi hakkında Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO, Konaklama İşletmeciliği, Müdürü Yrd.Doç.Dr.Adem Yavaş, III’ncü Avrupa Ekonomi Kongresi hakkında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Teo. Öğretim görevlisi Doç.Dr.Selçuk Koç, Sportif Kentler Kongresi hakkında Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Levent Atalı, 5’nci Ulusal 1’nci Uluslararası Emek ve Toplum Kongresi ve II’nci Uluslararası Turizm Ekonomi ve İşletme Bilimleri hakkında Kartepe Turizm MYO Müdürü Prof.Dr.Sami Karacan tarafından bilgi verildi. 2018 yılında Kartepe belediyesi ve KOÜ işbirliği ile Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, II’nci Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi, 5’nci Ulusal / 1’nci Uluslararası Emek ve Toplum Kongresi, III’ncü Avrupa Ekonomi Kongresi, Sportif Kentler Kongresi gerçekleştirilecek.

Anahtar Kelimeler:
Hüseyin Üzülmez

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263