banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

Kocaeli, 7. mavi bayrağı astı

KOCAELİ (İGFA) - Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği çevre yatırımları, kentin plajlarını da bambaşka bir görünüme kavuşturuyor. Kocaeli’de yaşayan herkesin pırıl pırıl denizlerde kulaç atması için yapılan çalışmalar kapsamında kentteki mavi bayrak sayısı 7’ye yükseldi.

Merkezi Danimarka’nın Kopenhag kentinde bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın belirttiği 33 kriter tamamlanarak, Kandıra ilçesinde bulunan Kovanağzı Plajı da Mavi Bayrak alan plajlar arasında yerini aldı.

Kovağzı Halk Plaj’ında gerçekleştirilen törene Marmara Belediye Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, il, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Kocaeli’nin yeşil bir şehir olduğunu ifade eden Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın; “Küresel ısınmanın etkilerini görüyoruz. Son zamanda çıkan yangınlar bunun göstergesi. Biz çevreyle barışık yaşamalıyız. Doğayla uyum içerisinde yaşamalıyız. Medeniyet inşaat ediyoruz diye çevreye zarar veremeyiz. Çevre konusuna önemli bir hassasiyet göstermeliyiz. Sıfır atık anlayışını benimsemeliyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Marmara Belediye Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve protokol üyelerinin katılımıyla Mavi Bayrak Kovanağzı Plajı’nda dalgalanmaya başladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263