banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Turizm Haftası'na buruk kutlama

(İGFA) - Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi ve Burkon Turizm Genel Müdürü Hasan Eker, “Turizmciler olarak yıllardır, krizler yaşadık. Bombalar, uçak düşmesi, darbe girişimleri, savaşlar gibi nedenler ile turizmin krize girdiği dönemler oldu. Fakat bu krizler ya sadece bir bölgeyi ya da turizmin bir kısmını etkilemişti. İlk kez turizmin tamamını etkileyen ve 1 yıldan fazla süren ve sürecek olan bir kriz yaşıyoruz. Pandemiden en çok etkilenen sektörün turizm olduğu konusunda herkes fikir birliği içerisinde. İlk kez böyle bir turizm haftası kutluyoruz” dedi. 

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ DESTEĞİ TALEBİ

Açıklamasında, bu dönemde turizmcilerin çok zor günler geçirdiğine dikkat çeken TÜRSAB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi ve Burkon Turizm Genel Müdürü Hasan Eker, “Oteller kredileri geri ödemekte zorlanıyor. Yetişmiş personellerini işten çıkartamıyorlar. Acenteler daha da zor durumda, kredi çekecek mali verilere dahi birçoğu sahip değil. En önemli destek Kısa Çalışma Ödeneği de turizm işletmecisine değil personele yarıyor. Aksi takdirde milyonlarca turizm personeli işsiz kalacak. 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi desteklerine ihtiyaç var” diye konuştu.

Pandemi sonrası Bursa’nın turizm açısından şanslı olduğunu söyleyen Eker, “Turizmde yeni trendlere göre; yakın çevreye seyahatler artacak, bireysel araç ile bireysel seyahatler artacak, doğa turizmi, karavan turizmi, sağlık turizmi artacak. Ülke olarak ise, turizm yerinden yönetilmeli, Bursa Turizm Platformumuz gibi, resmi alan başkanlıkları kurulmalı, turizmi özel sektör ve kamu birlikte yönetmeli. Turizmde vergi yükü çok fazla, konaklama vergisi ve tanıtım ajans payı kaldırılmalı. Dünyada kişi başı turizm geliri ortalaması bin doların  üzerindeyken, bizde bu rakam 616 dolara düştü.  Turizmden kişi başı geliri artırmalıyız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
TurizmKrediPandemi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263