banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

Turizm sektöründen destek çağrısı

BURSA (İGFA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Burkon Turizm Genel Müdürü Hasan Eker, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ve online gerçekleşen “COVID-19 sonrası turist tercihlerinde yeni eğilimler, yeni destinasyon yönetimi anlayışı ve işletmelerin yeni döneme uyumu” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Balıkesir ve Çanakkale’deki sektör temsilcilerinin de iştirak ettikleri toplantıda konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Burkon Turizm Genel Müdürü Hasan Eker, turizm sektörünün dünya ekonomisinin yüzde 10’unu oluşturduğunu ve 8,5 trilyon dolarlık bir ticari hacme sahip olduğunu kaydetti.

Sektörde öne çıkan değişikler hakkında da açıklamalarda bulunan Eker, “Turizmde yeni trendlere baktığımızda 8-10 saatlik veya uçak yolculuğu ile gidilecek yerler yerine yakın mesafelerin tercih edilmeye başlandığını görüyoruz. Kongreler online toplantılara dönüştü ve fiziki olarak yapılan kongrelerin yerini tutmasa da pandemi sonrasında da online kongrelerin devam edileceğini öngörüyoruz" dedi.

"Önceden turistlerin topluca iştirak ettikleri organizasyon yerine bireysel veya birkaç ailenin iştirak edeceği doğa turizmine yönelik kısa süreli ve lüks planlamalar istenmeye başladı" diyen Eker, "Yeni otel yatırımlarında geniş mekanlar ile yemek yerleri başta olmak üzere açık hava alanlarına ağırlık verilmesi gibi mimari değişiklikler bekleniyor. Bu dönemde online yapılan sanal geziler arttı. Bu tür yayınlar katılımcılarda daha sonra fiziki olarak ziyaret hevesini arttırıyor. Rezervasyonlarda iptal hakkı ile ilgili esneklik artacak. Seyahat sigortalarının da kapsamı değişecek. Önümüzdeki döne için mavi turlara, doğa turlarına ilgi arttı” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263