Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

5 yıldır evden çıkamayan KOAH hastasının ‘Seka Park’ sevinci

KOCAELİ (İGFA) - KOAH nedeniyle evinde tedavi gören ve dışarı çıkmak isteyen Çakır’ın yardımına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetişti. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğünce evinden alınan Çakır, hayatında hiç görmediği Seka Park’a getirildi.

5 yıl sonra dışarı çıktığı için mutlu olan İlhan Çakır; “17 Ağustos 1999 depremini Gölcük’te bizzat yaşadım. 16 Ağustos akşamı Kandıra’da tatildeydik. Eve dönüş yaptıktan sonra evde kalan çöpleri atmam için eşim beni dışarı gönderdi. Ben aşağıya indiğimde deprem meydana geldi. Gözlerimin önünde evin yıkılmasını seyrettim. Eşim ve çocuklarım enkaz altında kaldılar. Eşimi ve 1 çocuğumu kaybettim. 2 oğlumla birlikte hayat mücadelesine devam ettik” dedi.

“5 YIL SONRA İLK KEZ DIŞARIYA ÇIKTIM”

Hastalığı nedeniyle evinden çıkamadığını belirten Çakır; “KOAH hastalığım nedeniyle 5 senedir evdeydim. Seka Park diye güzel bir yer olduğunu duydum. Hastalıklarımdan dolayı Seka Park kurulduğundan beri hiç gezmemiştim.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezini aradım. Evime özel bir araba ile geldiler. Beni aldılar, Seka Parkı gezdirdiler. 5 Yıl sonra ciğerlerime temiz hava çektim. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve belediye personeline çok teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun” açıklamasında bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263