Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

Bağcılar'da 27 çift toplu düğünle dünyaevine girdi

 Bağcılar Belediyesi tarafından 23. kez gerçekleştirilen "Toplu Düğün Şöleni"nde bu yıl 27 çift dünyaevine girdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediyenin sosyal ve kültürel bir proje olarak 23. kez hizmete sunduğu "Toplu Düğün Şöleni", bu yıl Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda belediye başkanı Lokman Çağırıcı'nın kıydığı nikahla gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çağırıcı, 23.'sünü düzenledikleri toplu düğün şöleninde bugüne kadar bine yakın çifti evlendirdiklerini belirtti.

Evlenen çiftlere mutluluklar dileyen Çağırıcı, "Rabbim onlara vatana millete ve İslam'a bağlı, hayırlı nesiller yetiştirmeyi de nasip etsin. Hayırseverlerimizin katkılarıyla eşyalarını da veriyoruz. Herkes kendi imkanı ölçüsünde bu çorbada tuzu olsun istedi. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan ise Türk toplumunda yuva kurmanın önem verilen kutsal değerlerden biri olduğunu çünkü aile kavramının her zaman için toplumun direği olduğunu aktardı.

Eldivan, "Bu ailelerin kurulmasında bu etkinliklerde katkısı olanlardan Allah razı olsun. Rabbim bugün burada evlenecek olan gelin ve damatlarımızı mesut bahtiyar etsin." şeklinde konuştu.

Çağırıcı, konuşmasının ardından temsili olarak çiftlerden ikisinin nikahını kıydı.

Ercan Yamak ve Esra Kılınç çiftinin şahitliğini milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe müftüsü Ekrem Saylan, nüfus müdürü Sinan Akan, iş adamı Zühtü Cerit yaparken, Uğurman Ata ve Esra Kızılboğa çiftinin şahitliğini ise İlçe Kaymakamı Eldivan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, iş adamı Suat Sancak, Necati Kahraman ve ilçe muhtarı Cem Çankaya yaptı.

Törende, evlilik cüzdanlarının çiftlere verilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

- "Toplu Düğün Şöleni" hakkında

Bağcılar Belediyesi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, maddi durumu iyi olmayan çiftler belirlendi.Çiftlerin gelinlik, damatlık ve çeyiz ihtiyaçları da hayırseverler tarafından karşılandı. Çiftlere çeyiz olarak 2 çekyat, 2 halı, çamaşır makinesi, buzdolabı, ütü, porselen yemek ve çatal kaşık takımı, elektrikli süpürge, fırın, bardak, tencere, ütü ve ütü masası ile çaydanlık seti hediye edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263