Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

Başkent Ankara'da sanattan 'yansımalar'

Ankara’nın başkent oluşunun 99. yılında, Ankara önemli bir sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı. Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi’nde gerçekleşen Çağdaş Sanatta Anadolu Yansımaları sergisi kapılarını açtı. ANKARA (İGFA) - Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi’nde gerçekleşen Art Festival, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla hazırlandı.

Açılışı gerçekleşen sergiye; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Ankara İl Kültür ve Turizm müdürü Ali Ayvazoğlu, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ve Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan ile Türkiye’nin dört bir yanı dan gelen sanatçılar, akademisyenler ve çok sayıda sanat izleyicisi katıldı.

Proje Koordinatörü ve Küratör Siret Uyanık, güneşin doğduğu yer Anadolu'nun aynı zamanda medeniyetlerin de doğduğu yer olduğunu belirterek, "Ülkemizin değerli sanatçıları ilham kaynağı olarak seçtikleri Anadolu ‘yu etkileyici yansımalara dönüştürdüler ve yorumladılar. 55 sanatçı, resim, heykel, seramik, eserleri, video art, kinetik art ve canlı performanslarla bizleri sanatla dolu bir yolculuğa davet ediyorlar. Birincisi düzenlenen Başkent Art Festivalinin geleneksel bir yapı kazandırılarak ve uluslararası boyuta taşınarak her yıl yapılması hedefleniyor" dedi.

20 Ocak ‘a kadar sürecek etkinliklerde paneller, konserler, söyleşiler, dinletiler, performanslar gerçekleştirileceği öğrenildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263