Öne Çıkanlar Bursa Kocaeli düzensiz göçmen Yalova Tekirdağ

Batman'da 'düğün' kararı! Kararı uymayanların düğününe gidilmeyecek!

Batman'da 38 köyün imam, muhtar ve ileri gelenleri, düğünlerde geline takılan altın miktarını 80 gram olarak belirleyen sözleşmeyi imzaladı. Karara uymayanların düğününe gidilmeyecek.Ercan ARSLAN / Batman Medya (İGFA) - Batman'da yaşayan Bekira Aşireti, mensupları  evlenmek isteyen gençlerin önünü açacak önemli bir karara imza attı.

Taşlıdere Köyü yakınlarındaki kaplıcada bulunan bir tesiste toplanan Kozluk ve Sason ilçeleri arasındaki 38 köyün imam, muhtar, ileri gelenleri ve kanaat önderleri, düğünlerde gelin tarafının istediği yüksek miktardaki altın takılarla ilgili sözleşme imzaladı.

ALTIN MİKTARI 80 GRAM İLE SINIRLANDIRILDI

İmzalanan sözleşme ile kız isteme merasiminde istenecek altın miktarı 80 gram ile sınırlandırıldı. Karara uymayanların düğününe katılmama kararı alındı. Ayrıca düğün sırasında takı takılmaması istendi.

38 köy adına alınan ortak kararı açıklayan Batman Bekira ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Mehmet Şah Arzık, “Bildiğiniz gibi günümüzde düğünler büyük maliyetlere, ekonomik sıkıntılara ve bir çoğunun gücünü aşan borçlara sebebiyet vermektedir. Şahit olduğumuz gibi gerçekten düğün masrafları çığırından çıkmış, maliyeti 250-400 bin TL’ye ulaşmıştır. Düğünlerimizin daha kolay, fazla külfete girmeden makul bir seviyeye getirmek için bazı kararlar alınmasını zorunlu kılmıştır. Yapılan bir dizi görüşmeden sonra bundan böyle altın miktarı toplam 80 gramı geçmeyecek şekilde makul karar verilmiştir. Ayrıca bu kararlara uymayanların düğünlerine iştirak edilmeyecek” diye konuştu.

TAZİYELER TEK YERDE, ÜÇ GÜN SÜRECEK

Öte yandan kararda, nişan ve kına merasiminin birlikte yapılması ve düğünde takı takılmaması da istendi. Toplantıda ayrıca taziye yemekleri içinde karar alındı. Taziyelerin bir yerde ve üç gün yapılması uygun görüldü.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263