Öne Çıkanlar Zahit Tiryaki Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye hünkar köşkü tarihi çarşılar

Bursa Nilüfer’de yıl boyu 'Sait Faik' işlenecek

Bursa'da Nilüfer Belediyesi 2022 yılını, modern hikayeciliğin yol açıcı ustalarından biri olan Sait Faik Abasıyanık’a armağan etti.BURSA (İGFA) - Bursa'nın Nilüfer ilçesinde yerel yönetimin 2013 yılından bu yana sürdüğü Yılın Yazarı Etkinlikleri, bu yıl edebiyatseverleri Sait Faik Abasıyanık ile buluşturmaya hazırlanıyor.

2022 yılını, yazarlık yürüyüşüne Bursa Erkek Lisesi’nde başlayan, iki roman, bir şiir kitabı ve çok sayıda hikayeyi ardında bırakan Sait Faik Abasıyanık’a adayan Nilüfer Belediyesi, etkinlikleri basın toplantısı ile başlattı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, yaşam koşullarının her geçen gün insanları karamsarlığa sürüklediği bir dönemde edebiyata-şiire-sanata tutunmak için, kentte bir edebiyat gündemi oluşturarak daha çok insanı kitapla-edebiyatla buluşturmak için Yılın Yazarı etkinlikleri organize ettiklerini anlattı. Kent kültürüne katkıda bulunmak adına 9 yıldır devam eden yılın yazarı etkinliklerinde bugüne kadar Sabahattin Ali, Aziz Nesin, Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Sevgi Soysal, Nezihe Meriç, Fakir Baykurt ve Gülten Akın gibi Türk edebiyatının iz bırakan isimlerini, okurlarla buluşturduklarını söyleyen Başkan Erdem, 2022 yılında Nilüfer’de Sait Faik’in kelimelerinden örülü bir dünyayı yakından tanımaya çalışacaklarını anlattı.

Erdem, yıl boyunca toplumun farklı kesimleriyle okuma etkinlikleri, atölyeler, sergi, film gösterimi, söyleşi gibi etkinlikler organize ederek okurları Sait Faik edebiyatıyla buluşturacaklarını kaydetti. 

2022 Yılın Yazarı Sait Faik projesinin danışmanı Yalçın Armağan ise, edebiyat kitaplarında telif hakkı süresinin, yazarın ölümünden 70 yıl sonra bittiğini belirterek, Nilüfer Belediyesi’nin Sait Faik eserlerinin telif hakkı süresinin dolmasından 3 yıl önce, kendisini yılın yazarı ilan etmesinin önemini vurguladı.

Darüşşafaka Cemiyeti Dış Kültür Tarih Komisyon Üyesi ve aynı zamanda Sait Faik Hikaye Armağanı Jüri Üyesi Beşir Özmen ise, Sait Faik'in edebiyat dünyası açısından çok değerli bir isim olduğunu belirterek, 205 önemli edebiyatçının katıldığı 100 yılın 40 öykücüsü araştırmasında, katılımcıların yüzde 91’inin oyu ile ilk sırada yer aldığını söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263