Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

Bursa Nilüfer’den yardım seferberliği

BURSA (İGFA) - Yangın ve sel felaketinin yaşandığı bölgelerdeki yerel yönetimlerle irtibat halinde olan Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi, bölgeden gelen ihtiyaç listelerini duyurarak yardım kampanyaları düzenlerken, zor zamanlarda örnek bir duyarlılık gösteren Nilüferliler de yardıma koşuyor.

Daha önce yapılan yardım kampanyasıyla 2 kamyon dolusu acil ihtiyaç malzemesini bölgeye gönderen Nilüfer Belediyesi, bölgeden gelen ihtiyaç listesi doğrultusunda Nilüfer Kent Konseyi organizasyonuyla yeni bir yardım kampanyası başlattı.

Yangının büyük zarar verdiği Manavgat’ta hayvanları da unutmayan Nilüfer Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden bir ekiple bölgeye 1 ton mama ve hayvanlar için tıbbi malzeme gönderdi. Hazırlanan malzemeler Nilüfer Belediyesi görevlileri tarafından Manavgat’ta belediyenin kurduğu kriz masasına teslim edildi.

Nilüferli kadınlar da felaketler karşısında sessiz durmadı ve ellerinden geleni yaptı. Nilüfer’in 29 Ekim, Altınşehir, Gölyazı, Çalı, Tahtalı, Yaylacık, Alaaddinbey, Kayapa, Hasanağa, Fadıllı, Badırga, Akçalar, Demirci, Üçevler ve Ürünlü mahallesindeki kadınlar, Manavgat’ta yangın bölgesinde, evlerini, eşyalarını kaybedenler için giysi kampanyası düzenledi. Nilüfer Kent Konseyi Mahalle Komitelerinin de destek verdiği yardım kampanyasında özellikle yangın bölgesindeki köylüler için kadınların giydiği şalvar, yemeni, çorap gibi giysiler toplandı.

Bu arada Nilüfer Belediyesi, Van’ın Başkale ilçesinde yaşanan sel felaketinden etkilenen vatandaşların da yardımına koştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263