banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Çağdaşlığa yolculuğun 32'nci yılı

BURSA (İGFA) - Türkiye’nin kırsal bölgelerindeki öğrencilerin eşit eğitim olanaklarından mahrum bırakıldığını fark eden ve her kesimden bireyin çağdaş yaşam koşullarına eğitim yoluyla kavuşması hedefiyle bir araya gelen Prof. Dr. Türkan Saylan ile birlikte bir grup aydın, 21 Şubat 1989’da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni kurdu. Derneğin genel başkanlığını, bir yıl Prof. Dr. Aysel Ekşi, on dokuz yıl Prof. Dr. Türkan Saylan, on yıl Prof. Dr. Aysel Çelikel ve iki yıldır da Prof. Dr. Ayşe Yüksel yürütüyor.  ÇYDD; özellikle kız ve erkek çocuklarının eğitim hakkından eşit şekilde yararlanması ve ayrım yapılmaksızın tüm öğrencilerin çağdaş eğitime ulaşması için çalışıyor.

EĞİTİME DESTEK PROJELERİ

ÇYDD, kuruluşundan bugüne maddi yetersizlikler nedeniyle öğretimlerine devam etmekte zorlanan öğrenciler için geliştirdiği eğitime destek projelerini uyguluyor. “Anadolu’da Bir Kızım Var, Öğretmen Olacak!” projesi ile bugünün ve yarının güçlü kadınlarına burs verilirken, “Bir Işık da Siz Yakın” projesiyle kısıtlı eğitim olanaklarına rağmen yükseköğretim kurumlarına girmeyi başaran üniversite öğrencilerine destek olunuyor. ÇYDD, destekçileri sayesinde Türkiye’nin farklı bölgelerindeki öğrencilere bugüne kadar yaklaşık 3 bin adet bilgisayar ve tablet ulaştırdı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği; Genel Merkez, Çağdaş Gençlik Merkez Birimi (ÇGMB) ve Türkiye’nin dört bir yanında bulunan şubeleriyle birlikte sürdürdüğü eğitime destek çalışmalarına pandemi sürecinde de devam ediyor.

ÇYDD’nin izinli projelerine www.cydd.org.tr adresi üzerinden ulaşıp destek olabilir ya da TEKNOLOJİ yazıp 4245'e SMS göndererek ülkemizin çağdaş geleceğine katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca derneğin kardeş kuruluşu olan Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı (TÇYDV) ürünlerinden www.tcydv.org adresi üzerinden satın alarak çocukların eğitimine destek olabilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263