Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenk Özümüzden Günümüze Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Çin'de yepyeni bir meslek

Çin’de çok şaşırtıcı ve yeni bir meslek ortaya çıktı, adı da “Profesyonel çeki düzen vericilik.” Bu mesleği yapan kişiler, ihtiyacı olanların işlerine ya da evlerine düzen veriyor ancak her isteyenin de yapabileceği bir meslek değil, çünkü bu konuda eğitim görüp diploma almanız gerekiyor.
 
Bir odaya düzen vermek veya dolaplara eşyaları ve giysileri düzenli olarak sıralamak, Beijing’de 2015 yılında kurulmuş bir okulda öğretimi yapılan bir alan. Sayısı 50’yi aşkın genç kadın profesyonel tertip verici / düzenleyici mesleğini öğreniyor. 
 
Eğitim 10 gün sürüyor ve 3 bin 500 avroya mal oluyor. Söz konusu formasyonu alıp profesyonel ve uzman tertipleyici olanlar genellikle büyük servet sahibi Çinliler tarafından istihdam ediliyor. Meslek eğitimi verenlerden biri, şakayla karışık olarak, “dolapta en pahalı olanlar en öne, geri kalanlar arka tarafa konur” diye söylüyor.  
 
Öğrenilecek pek çok kurnazlık var; örneğin dürtü etkisiyle yapılan aşırı alımlarda yeni bir koleksiyona ait ayakkabıları değişik renklere göre sıralamak. Süper düzenleyicilik mesleği aslında çok kazanç getirici bir meslek olup ayda ortalama 4 bin avrodan fazla para kazandırıyor. Gerçekten de dünyada en çok milyarderin bulunduğu bir kentte Çinli zenginlerin yaşamını kolaylaştırma girişiminin epey gelir getirici olabileceğini düşünmek de özel bir hayal gücü gerektiriyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263