Öne Çıkanlar Bursa Bilecik EDİRNE Kocaeli düzensiz göçmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa'daki toplu açılış törenine video konferans ile katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Manisa’da yaklaşık 1700 vatandaşımıza istihdam sağlayacak, 2.5 milyon hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak 1 termik ve 3 jeotermal enerji santralinin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Soma ve Kırkağaç ilçelerine doğal gaz arzını başlatıyoruz.

Soma ve Kırkağaç'taki vatandaşlarımız da artık doğal gazın konforundan, temizliğinden ve rahatlığından yararlanabilecek. Bunun için toplam 29.5 milyon lira yatırım yaparak 45,2 kilometre uzunluğunda doğalgaz hattı döşedik.

Türkiye genelinde doğal gaz dağıtımına yapılan yatırım toplamda 27 milyar lirayı buldu. Bizden önce sadece 5 büyük şehrimizde doğalgaz varken, biz bu imkanı 81 şehrimizin tamamına yaygınlaştırdık.

2020 sonu itibarıyla 153 bin kilometre dağıtım şebekesi uzunluğuna ulaşarak 589 yerleşim yerine doğal gaz arzı sağladık.

Bugün 54.5 milyon vatandaşımız doğal gazın konforundan yararlanıyor. Doğal gazın ulaştığı toplam nüfusumuz ise yaklaşık 68 milyondur.

18 yıldır kararlılıkla yürüyoruz. Ülkemizi hedefleri ve hayalleri ile kucaklaştırmak için gece gündüz demeden koşuyor, koşturuyor, ter döküyoruz.

Sadece medyayla, çetelerle, teröristlerle değil aynı zamanda 80 senedir Türkiye'nin başına musallat olan takoz muhalefetle de mücadele ettik.

Asrın projesi Marmaray'ı engellemeye kalktılar, Avrasya Tüneli'ni daha proje aşamasındayken mahkemeye taşıdılar. İstanbul Havalimanı'nın inşasından bizi vazgeçirmek için sokak şiddeti dahil her türlü provokasyonu denediler.

Şehir hastanelerini karalamak için kimi kurgu, kimi külliyen yalan haber uydurdular.

Haritada yerini dahi bilmedikleri ülkeleri Türkiye'ye örnek göstererek, bu ülkenin salgınla mücadelesine gölge düşürmeye çalıştılar.

Türkiye'yi yurt dışına şikayet ederek, uluslararası yatırımcıları ürküterek, ülkenin kalkınmasına engel oldular.

Sanayi, enerji, çevreye kadar her alanda projelerimizi, ardı ardına hizmete açtığımız hastaneler, barajlar, sulama eserleri, millet bahçeleri, ulaşım ve enerji yatırımları, eser ve hizmet siyasetimizin yeni sembolleri olarak ülkemizin dört bir yanında yükseliyor.

Türkiye'de yerli kaynaklarımıza dayalı bir enerji sektörü kurmayı amaçlıyoruz. Soma ülkemizin en büyük 2. yerli linyit yataklarına ev sahipliği yapıyor.

İşte şu anda ekranda gördüğünüz dev termik santrali bunun ispatı. Maden sahası ve santral ile birlikte yatırım tutarı 1,1 milyar doları bulan proje ile yıllık yaklaşık 150 milyon dolarlık gaz ithalatını engelleyeceğiz.

Toplam 1500 insanımıza istihdam sağlayan bu yatırım, tek başına Manisa'nın elektrik tüketiminin dörtte üçünden fazlasını üretecek kapasiteye sahiptir.

Türkiye'de ve Avrupa'da belirlenen karbon emisyon değerlerini karşılayacaktır. Bu tesis son teknoloji kömür yakma teknolojisinin yanı sıra, bacada gazı arıtma sistemi ile de temiz kömür teknolojilerinden örnek olacaktır.

Elektrikte kurulu gücümüzü 18 yılda 3'e katlayarak 96000 megavata ulaştırdık.

Türkiye jeotermal ile Avrupa'da ilk, dünyada 4. sıraya yükselmiştir.


Hibya Haber Ajansı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263