banner281
Öne Çıkanlar Tekirdağ Balıkesir Sakarya operasyon jandarma

Engelli kızın “gelin“ olma hayali için temsili düğün düzenlenecek

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde zihinsel engelli İlknur Bircan'ın "gelin" olma hayali ailesi tarafından düzenlenecek temsili düğün töreni ile gerçekleştirilecek.

Geçirdiği havale sonrası zihinsel engelli olarak yaşamına devam eden 32 yaşındaki İlknur için annesi Şennur, babası Yahya ve ablası Nihal Bircan tarafından evlerinin önünde temsili düğün töreni yapılacak.

Düğün için davetiye bastırtan, gelinlik ve bindallı alan, hazırlıkları sürdüren aile kızlarını iki hafta sonra gelinlik içerisinde göreceği günün heyecanını yaşıyor.

Anne Bircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de evlenirken gelinlik giyemediğini ve bu nedenle de kızını gelinlikler içerisinde görmeyi çok istediğini söyledi.

Her gelin gördüğünde gözyaşlarına hakim olamadığını ifade eden Bircan, kızının gelinlik hayalini de gerçekleştireceği için çok huzurlu olduğunu dile getirdi.

Engelli kızının gelinliklere karşı çok ilgili olduğunu anlatan Bircan, "İlknur ile bir gün televizyon seyrediyorduk. Anne ben gelinlik giymeceğim mi? dedi. Ben de gelinlik giyememiştim. Merakım çok vardı. Bana o zaman düğün yapmamışlardı, bir gelin gördüğüm zaman ağlıyorum. Ben de İlknur'a 'sana gelinlik giydireceğim kınanı da yapacağım, her şeyini yapacağım' dedim. Her gün soruyor bana ne zaman düğün olacak diye. Kına geceliği, gelinliğini aldım. Misafirlere verilecek yemeklere varıncaya kadar her şeyi hazırlandı. Bir damadımız eksik. Başka da bir şey yok." şeklinde konuştu.

Engelli bir kız annesi olduğu içinde çok gururlu olduğunu aktaran Bircan, engelli kızının her isteğini yerine getirmeye çalıştığını aktardı.

- "Çok heyecanlıyım"

Engelli İlknur Bircan ise ilk kez gelinlik giyeceği için çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Duygulu olduğunu anlatan Bircan, "Çok istemiştim. Bindallı giyeceğim, çok duygulanıyorum. Çok hevesim var içimde. Çok mutlu olacağım ağlayacağım. Düğünüme herkesi davet ediyorum buyursunlar gelsinler. Benim de gönlüm olur. Gelinlik giydiğimde oynayacağım, misafirlerimi karşılayacağım." dedi.



 

Anahtar Kelimeler:
EngelliGelinlikZihinsel

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263