banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası polis

"Her yüzyılın Yunus Emre'leri vardır"

BURSA (İGFA) - Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD), pandemi sebebiyle online olarak yapmayı sürdürdüğü e-sinerji toplantısının konuğu, araştırmacı, yazar ve emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara oldu.

BALKANTÜRK Akademi Başkanı, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fatma Akalp moderatörlüğünde gerçekleşen programda açılış konuşmaları sonrasında söz alan araştırmacı yazar emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, etrafta o kadar çok Yunus var ki farkında bile değiliz ifadelerini kullandı. "Her yüzyılın Yunus’ları vardır. Keza Emirsultan’lar, Hacı Bektaş-ı Veli’ler de vardır. Bunların nesli tükenmiş değildir" diyen Prof. Dr. Kara, "Sadece biz göremiyoruz, es geçiyoruz, ilgilenmiyoruz, okumuyoruz. Biz denizde olup da denizde olduğunu bilmeyen balıklar gibi olduğumuz için farkında değiliz. Yoksa bu güzel insanlar dün vardı, bugün de var, yarın da olacaktır. Mesele onları arayıp bulabilmekte" diye konuştu.

"PANDEMİDEN GÜZELLİK DOĞACAK"

Her sıkıntının içerisinden bir güzellik doğduğunu ifade eden Kara, bu yüzyılın bir belası olan pandeminin içerisinden de mutlaka bir güzellik doğacağını belirterek, "Bu pandemi denen celali tecellinin içerisinden hangi güzellik doğacak hep birlikte göreceğiz" dedi.  

Çevrimiçi bağlantıyı dernek merkezinden yapan Prof. Dr. Mustafa Kara’ya BALKANTÜRKSİAD YK Başkanı Fatih Şakir tarafından günün anlam ve önemine binaen hediye takdim edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263