Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak polis Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

İzmit Belediyesi Sanat Akademisi’nde başvurular uzatıldı

KOCAELİ (İGFA)- Geleceğin İzmitli sanatçılarını keşfetmek ve Türk müziğine kazandırmak üzere uzun vadeli sanatsal planlamalar ve yatırımlar yapan İzmit Belediyesi, İzmit Belediyesi Sanat Merkezi bünyesinde Sanat Akademisi kurdu. Müzik Bölümü için vakit kaybetmeden çalışmalara başlayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, dünyaca ünlü keman virtüözü Prof. Dr. Cihat Aşkın ile birlikte somut adımlar attı. Yeni yılla birlikte yüzlerce gencin yeteneğini açığa çıkarmak için mahalle mahalle taramalar gerçekleştirdi. 

MAĞDURİYET YAŞANMASIN

İzmit ilçesini de aşan yüzlerce başvurunun yapıldığı Sanat Akademisi Yetenek Taraması’nda adaylar müzikle ilgili yeteneklerini üç dakikalık performanslar şeklinde sergiledi. Müzik sanatının saygın ismi Prof. Dr. Cihat Aşkın ve alanlarında uzman eğitmenlerden sanat eğitimi almak isteyen yüzlerce genç arasından 89’u Sanat Akademisi’ne kayıt yaptırmaya hak kazandı. Sonuçların ilan edilmesinden sonra 14 Haziran Pazartesi günü kayıtlar başladı, 18 Haziran’da ise sona erdi. Ancak İzmit Belediyesi pandemi koşullarını da göz ardı etmedi. 

KAYITLAR 3 GÜN UZATILDI

Salgın nedeniyle kayıt süresinde İzmit Belediyesi Sanat Merkezi’ne giderek kayıt yaptıramayan adaylar ve aileleri için ek kayıt süresi belirlendi. İzmit Belediyesi 18 Haziran Cuma günü sona eren kayıtları, mağduriyet yaşanmaması için 23 Haziran Çarşamba günü saat 16.00’ya kadar uzattı. Ek kayıt süresinden yararlanacak olan adaylar velileriyle birlikte Doğu Kışla Kapalı Pazar Yeri arkasında bulunan Sanat Akademisi’nde bizzat kayıt yaptıracak. Kayıt sırasında adaylardan iki adet kimlik fotokopisi ve iki adet de fotoğraf istenecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263