banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

"Kendinizi düşünerek 'hayır' demeyi bilin"

İSTANBUL (İGFA) - Verdiği seminerler ve atölyeler ile birçok kişinin farkındalığını artıran, YouTube kanalına düzenli olarak yüklediği videolarla takipçilerine her konuda yardımcı olan Uluslararası Thetahealing Eğitmeni İpek Senem Aydın, kendine önem vermekte zorlananlara tavsiyeler verdi. Aydın, “Hayır” diyemeyen ve aldığı sorumluluklarla kendini geri plana iten herkese sınırlarını yeniden inşa etmesine yardımcı oldu. 
 
“Hayır” diyememe davranışının temellerinin çocukluk yıllarında atıldığını belirten İpek Senem Aydın, sınırları ihlal edilen çocukların güvensiz olup kendilerine olan güveni geliştiremediklerini ve diğer kişilere bağımlı olduklarını söylüyor. "Hayır diyemezsek ne olur?" sorusuna da cevap veren Aydın, "hayır" diyemeyen bir kişinin pek çok sorumluluk ve iş yükünü de kendinde biriktirdiğine dikkat çekiyor. Kişinin başkalarını memnun etme çabasına son vererek özgürleşme içine girmesi gerektiğini de vurgulayan Aydın, "hayır" deme konusunda sorun yaşayanların aileleriyle olan bağlantılarına bakmalarını önerdi. 

"HAYATIN MERKEZİNE KENDİNİZİ KOYUN"

“Hayır” diyemeyen pek çok kişinin etrafındakileri memnun etme çabası içine girdiğini belirten İpek Senem Aydın, böylelikle de kişinin kendisine zaman ayıramadığını ve bunun da zaman problemine yol açtığını ifade etti. "Gereksiz sorumluluk almaktan kaçınıp diğer insanları memnun etme çabasına bir son vermeliyiz" diyen Aydın; özgüveni olmayan, yetersizlik ve değersizlik duygusu olanların ise “hayır” diyemediğini vurguluyor. Hayatın merkezine öncelikle kişinin kendisini koyması gerektiğinin de altını çizen Aydın, mutlu ve huzurlu olmak için bir kişinin ilk adımına kendinden başlaması gerektiğini belirtti. "Başkalarına hayır diyemezseniz kendinize hayır demiş olursunuz, kendini yok saymış olursunuz, kendinizi yok sayarsanız kimse sizi görmez, yok sayar ve görmezlikten gelir" diyen Aydın, günlük ve iş hayatında kişilerin kimlere hayır diyemediğini ailedeki figürlerle ilişkilendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
Ipek Senem AydınKendinizi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263