Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu polis Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Mardin Büyükşehir'de 'iç kontrol sistem' eğitimi

MARDİN (İGFA) - Mardin Büyükşehir Belediyesi, iş ve işlemlerin sürekli izlenip değerlendirilmesi için İç Kontrol İzleme ve Yönlendirme Kurulu oluşturdu. İç Kontrol Birimi tarafından Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı hazırlıkları kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile MARSU personeline yönelik başlatılan İç Kontrol Sistem eğitimleri, uluslararası standartlar olan COSO Modelini temel aldı.    

Mardin Büyükşehir Belediyesi İç Denetçi Bilal Vural’ın Kent A.Ş toplantı salonunda verdiği eğitimlere, yaklaşık 200 personel katılım sağladı. Türk Kamu Yönetim Sisteminden modern ve güncel konuların işlendiği eğitimlerde; kontrol ortamı, risk değerlendirme, kontrol faaliyetleri, iletişim ve bilgi, izleme olan beş bileşen üzerinde duruldu.

 İç Kontrol İzleme ve Yönlendirme Kurulunun en önemli vazifesinin gündemine aldığı tüm faaliyetleri mikro ve makro düzeyde risk analizinden geçirerek hayata geçirdiği belirtildi. İş ve işlemlerde sürekli izleme değerlendirme mekanizması kurularak yılda en bir kez tüm sistemin gözden geçirileceği ifade edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263