Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Mardin Valisi Demirtaş, husumetli ailelerin barışına şahitlik etti

MARDİN (İGFA) - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Özkan ailesi fertleri arasında başlayan husumet Vali Mahmut Demirtaş, Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, Kızıltepe Müftüsü Mahsun Taşçı ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle sona erdi.

Bir düğün salonunda Koronavirüs tedbirleri uygulanarak düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törene, Vali Demirtaş’ın yanı sıra Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Adalet Komisyon Başkanı Önder Kürşat Mutlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Emniyet Müdür Vekili Muhittin İlker Emir, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.

İnsanın, hem yaşarken hem de öldükten sonra iyilikleri ya da kötülükleri ile anılacağını hatırlatan Vali Demirtaş, kin, nefret ve husumet gibi kötü duyguların yerini yeniden sevginin, muhabbetin ve kardeşliğin aldığına tanıklık etmenin onurunu yaşadığını söyledi. Konuşmasında kanaat önderlerinin kentin huzuru ve selameti için üstlendikleri rolün önemine dikkat çeken Vali Demirtaş,  iyi niyet ve samimiyet üzere yürüttükleri çalışmalarda ailelere kolaylıklar diledi.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in okuduğu duanın ardından, aile fertlerinin Kur'an-ı Kerim'in altından geçip barış yemini etmesinin ardından tören son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263