banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu polis Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Merhum Prof. Dr. Taşcıoğlu’na, Yüksek İnsani Değerler ödülü

İSTANBUL (İGFA) - Bütün ömrünü öğrencileriyle hastalarına adayan merhum Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, Türkiye'de ilk COVID-19 vakasını tespit eden isim olduğu gibi bu hastalığa yakalanarak hayatını kaybeden ilk hekim olmuştu. Merhum Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’na, Üsküdar Üniversitesi Senatosu tarafından 24 altın değeri yaşatmak amacıyla takdim edilen 6’ıncı Yüksek İnsani Değerler Ödülü verildi.

Cemil Taşcıoğlu’nun ödülü, meslektaşı Halk Sağlığı Uzmanı, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur’a takdim edildi. Ailesine teslim edilmek üzere Prof. Dr. Sur’a ödülünü Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk takdim etti.

Prof. Dr. Haydar Sur, kendisi için “hüzünlü bir ödül alış” olduğunu belirterek,  hayatını toplumun bu belasını savuşturmaya adamış olan tüm sağlık çalışanları hatta sadece sağlıkçılarla da kısıtlamayıp, emniyet görevlileri ve benzeri toplumun yararına canlarını feda etmiş bütün kahraman insanlarımızı rahmetle andı.

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan; Adalet, Dürüstlük, Şefkat ve Merhamet, Şeffaflık, Cesaret, Empati ve Sorumluluk, Güven ve Sadakat, Utanma, Alçakgönüllülük, Yardımlaşma, Helalleşme, Selamlaşma, İçtenlik, Bağışlama, Cömertlik, Fedakârlık, Minnettarlık, Çoğulculuk, Katılımcılık, Özgürlükçülük, Hesap Verebilirlik, Uzlaşmacılık, Yenilikçilik, Vefa gibi 24 altın değeri yaşatmayı bir görev addettiklerini söyledi. Tarhan, ödül alanlar arasında Sosyolog Prof. Dr. Beylü Dikeçligil, Psikiyatri ve Nörofizyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilgen Taneli, Yazar Hayati İnanç, AHBAP Derneği Başkanı ve Sanatçı Haluk Levent de yer aldığını kaydetti.

Hatırlanacağı üzere Prof. Dr. Taşçıoğlu, 16 Mart'ta görülen ateş, öksürük ve nefes darlığı şikâyetleriyle uzun yıllardır çalıştığı İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesine yatırılmış ve durumunun ağırlaşması üzerine 18 Mart’ta yoğun bakıma kaldırılırken, “Tüm ilaçları benim üzerimde deneyebilirsiniz” diyerek insan kurtarmaya devam etmiş ancak 1 Nisan 2020 tarihinde hayata veda etmişti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263