banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

Mezunlar 142. yıl dönümünde buluştu

EDİRNE (AA) - Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 142'nci kuruluş yıl dönümünde mezunlar bir araya geldi.

Okulun kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından oluşturulan kortej, okula kadar yürüdü.

Edirne Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tolga Ünal, törende yaptığı konuşmada, okulun 142 yıldır mezun vererek teknisyenler, mühendisler ve öğretmenler yetiştirdiğini söyledi.

Meslek lisesinden mezun olanların aldıkları eğitim ve sertifikalar sayesinde rahat şekilde iş bulduğunu ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz meslek liseli olma avantajından mezun olduklarında yararlanacaklardır. Öğrencilerimiz işsiz kalmayacak ve istedikleri alanlarda yüksek öğrenimlerine devam edebileceklerdir. Günümüzün en büyük sıkıntısı işsizliktir. Fakat bu bizim okullarımızın mezunları için geçerli değildir. Halen iş yerleri, yetişmiş eleman bulmakta zorlanmaktadır. Öğrenci sayımızı ve kalitemizi artırarak, işsizliğin olmadığı bir Türkiye'yi meslek liselileri olarak biz inşa edeceğiz."

Mezunlar adına konuşan 1977 mezunu Mesut Taşdöven de meslek liselerinin Türkiye'nin gelişimi için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, mezunların sanayi, bilişim ve hizmet sektöründe istihdam oluşturduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından eski mezunlara plaket verildi.

Daha sonra açılan karma fotoğraf sergisinde dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.

Okul marşının okunmasıyla son bulan törende geleneksel pilav etkinliği ise ramazan ayı dolayısıyla yapılmadı.

Törene, Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, mezunlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263