banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Mustafa Ercan misafirlerini dünyanın yaşayan en büyük Mermer kenti STRATONİKEİA’da ağırladı

Başkanlığını Mustafa Ercan’ın yaptığı Muğla Mermerciler Derneği olağan aylık yönetim kurulu toplantısını Stratonikeia kentinde yaptı.

DÜNYANIN YAŞAYAN EN BÜYÜK MERMER KENTİ: STRATONİKEİA

Aşk adına kurulan, Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde önemini sürdüren dünyanın en büyük mermer kenti: STRTONİKEİA ziyaretçileri büyüleyen özelliği ile göz dolduruyor.

GENİŞ KATILIM

Antik kentin kazı başkanı Prof.Dr. Bilal Söğüt’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji müdürü Ahmet Bayramer, KOSGEB İl müdürü Gökhan Akaydın, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Prof.Dr. Mehmet Hançer, Muğla Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

MİSAFİRLERE ANTİK KENT İLE İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

Prof.Dr. Bilal Söğüt, konukları antik kenti gezdirerek kent hakkında bilgiler verdi. Daha sonra derneğin yönetim kurulu toplantısı antik kentte yapıldı.

SUNUM SONRASI AKŞAM YEMEĞİ

Yapılan toplantıda sektörün sorunları masaya yatırılarak İçinde bulunulan kriz ortamından çıkmak için neler yapılabileceği tartışıldı.

Prof.Dr. Mehmet Hançer mermer fabrikalarının atıklarının değerlendirilmesi konusunda yönetim kurulu üyelerine bilgilendirici bir sunum yaptı.

Sunum sonrası katılımcılar akşam yemeğinde bir araya geldi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263