banner281
Öne Çıkanlar eğitim desteği Yüksek Lisans Sakaryaspor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu Kasımpaşa

MUTSO: “Muğla ile iletişime geçmeden yardım göndermeyin”

MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, Marmaris'teki orman yangınları haftasını doldururken, doğal afetin kabul edilebilecek yangınların yaralarını, odalar ve borsalarla birlikte sarılacağını kaydetti. Şu ana kadar yaklaşık 12 bin hektardan fazla ormanlık alanının yok olduğuna dikkat çeken Başkan Ercan, "Yeşil Marmaris, artık bundan sonra maalesef tamamen Yanmış Kara Marmaris olarak anılacak" dedi.

Su, ayran, gıda yardımının had safhada olduğu bölgede koordine olmadan eşya destek gönderilmemesini isteyen Başkan Ercan, "Yangından sonra koordine olarak nelere ihtiyacımız olduğunu sizlere duyuracağız. Bugün itibariyle Seydikemer’de yangınımız maalesef devam ediyor. Köyceğiz de Ağla Yaylamız maalesef ağlıyor. Marmaris’te maalesef 12 bin hektardan fazla alanı kaybetmiş durumdayız. Bodrum’da Mazı Bölgesi'nde yangınımız devam ediyor. Yangında bu yanan ağaçlar çam ağaçlarının yaş kozalakları, 250 metre öteye fırlattığını biliyoruz. İklimlerden dolayı kuraklık had safhada. Son 3 - 5 aydır yağmur hiç yok!.. Bu atılan kozalakların vadilerden gidiyorsa 2- 3- 5 km uzağa da gidebiliyor, ateş topları gibi yeni yangınlar başlatabiliyor" diye konuştu.

Yardımlar konusunda yangınlardan sonra yetkili kurumların duyurularının beklenmesini isteyen Başkan Ercan, "Ülkemize ve Muğla’mıza geçmiş olsun, Söndürme çalışması sonrasında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza odalar ve borsalar olarak mutlaka desteğimiz olacaktır. Allah beterinden korusun” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263