Öne Çıkanlar Bursa Bilecik EDİRNE Kocaeli düzensiz göçmen

Nazillinin organik yaşam merkezi

NAZİLLİ TV

Bölgenin en büyük pazarı olan Nazilli Perşembe Pazarı’nda Ahmet Şensan Düğün Salonu’nun yan sokağında, Eğirdir Lokantası’nın bitişiğinde 15 yıldır her hafta sabahın erken saatlerinden itibaren tezgah açan 3 kız kardeş, kendi yaptıkları ürünleri satarak geçimlerini sağlıyor. Üç çalışkan kız kardeş pazarda her hafta sabitleşen müşterilerine tereyağı, yoğurt ve çökelek gibi ürünlerin yanında günlük taze süt ve yumurtaları satarak organik ürünleriyle buluşturuyor. 

“SEVEREK YAPTIĞINIZ HİÇBİR İŞ SİZE YÜK GELMEZ”

Nazilli’de perşembe günleri 15 yıldır kardeşleri ile pazara gelip tezgah açtıklarını ifade eden Emine Koskooğlu, işlerini severek ve titizlikle yaptıklarını ifade ederek, “15 yıldır gelip burada kardeşlerim ile birlikte tezgah açıyorum. Pandemide 3 ay ara verdim sadece. Nazilli’de oturuyorum ama köye gidip geliyorum. Çünkü hayvanlarımız orada. Bizler üreten ve çalışmadan duramayan insanlarız. Mutlaka bir şeylerle meşgul oluyoruz. Ben Perşembe ve cumartesi pazarlarına gidiyorum. Severek yaptığınız hiçbir iş size yük gelmez. Ürünlerimizi kendi yiyeceğimize dikkat ettiğimiz gibi hijyen kurallarına uyarak müşterilerimize satışa sunuyoruz. Allah’a çok şükür her hafta bize gelen müşterilerimiz var. Yoğurt, süt, yumurta, tereyağını her hafta ayırdığımız müşterilerimiz gelip bizden alırlar. Allah, bu zorlu süreçte herkesin yardımcısı olsun, herkese hayırlı işler versin” dedi.

“EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORUZ”

Kardeşleriyle birlikte 20 yıldır pazarcılık yaptığını ve bu işi severek yaptıklarını dile getiren Engül İşlek, “Yıllardır pazara gelip tezgahımızı açıyoruz. Artık alıştık belli müşterimiz var. Ev ekonomisine katkı sağlıyoruz. Her sabah erken saatte uyanır, kahvaltımızı yapar ve hayvanlarımızın yanına geçeriz. Gün içinde işlerimizi yaparız. Ben sadece Perşembe Pazarı’na geliyorum. Gücümüz el verdiğince gelip tezgahımızı açacağız” dedi.  

“İŞİMİZ ZOR AMA SEVEREK YAPIYORUZ”

Çalışkanlığıyla dikkat çeken kız kardeşlerden Sevgi Esen ise, “İşimiz zor ama severek yapıyoruz. Sabah saat 05.00-06.00 gibi kalkmış oluyoruz. Eşimle birlikte ineklerimizi sağmaya gideriz. Sütü ocağı koyarız, saat 11.00’de öğle yemeğimizi yeriz, daha sonra işe devam ederiz. Bahçeye giderek bahçe işlerini yaparız. Son dönemde yem fiyatları çok arttı, o yüzden biz de ürünlerimize zam yapmak zorunda kalıyoruz. Haftalık 250 liralık yem alıyordum. Bu yem 1 hafta hayvanlarıma yetiyordu. Şimdi 1 haftalık aldığım yem 500 lira oldu. Ben de istemem ürünüme zam yapmak ama mecbur kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Üç kız kardeş sağlıkları ve güçleri el verdiği sürece pazara gelmeye devam edeceklerini ifade etti.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263