banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası SASKİ

'Nesnelerin Masumiyeti' sergisinde kokular ve renkler bir arada

Çağdaş sanatçılardan Dilek Yalçın’ın ilk kişisel sergisi “Nesnelerin Masumiyeti” sanatseverlerden ilgi görmeye devam ediyor. Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan sergi; sanatçının, tuval çalışmalarında masumiyet kavramını yansıtmaya çalıştığı, pandemi sürecinde ürettiği resim, enstalasyon ve heykelleri kapsayan yaklaşık 130 eserden ve bir adet de NFT eserinden oluşuyor.İSTANBUL (İGFA)- Dilek Yalçın’ın “Nesnelerin Masumiyeti” adlı sergisi kapsamında MG International tarafından “Koku Aşkına Nesnelerin Masumiyeti - Kokunu Resmet” isimli atölye çalışması düzenlendi. 27 Kasım cumartesi günü gerçekleştirilen sıradışı etkinlikte katılımcılar; koku notaları ve esans kompozisyonlarından yola çıkarak imgelem ve renk çağrışımlarından resim çalışmaları üzerine farklı bir deneyim yaşadı.

30 farklı kokudan oluşan paletteki seçimleriyle renkleri ve imgelemleri birleştiren katılımcılar; iç dünyalarındaki koku ve görme duyusunu biçimlendirme ve resim sanatıyla şekillendirme fırsatı yakaladı. 

Konuklar resim çalışmalarını kendi tarafından seçtikleri kokularla birlikte eşleştirip isimlendirdiler ve resimleri Tophane-i Amire’de sergilenmek üzere bıraktılar. 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263