banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu polis Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Sevgililer günü ne kadar popüler?

BURSA (İGFA) - 14 Şubat bazılarımız için çok anlamsız gelse de, bazılarımız için ise hediyeleşmek ve hatırlanmak için büyük bir fırsat. Ülkemizde ise 14 Şubat'ı kutlayanların sayısı bir hayli fazla. NG Araştırma şirketi, 2 bin 198 kişinn katılımıyla online araştırma yöntemiyle yaptığı kamuoyu yoklamasının sonuçlarını paylaştı.

Katılımcıların yüzde 56'sı 14 Şubat Sevgililer Gününü kutlama eğiliminde. Zaman zaman da kutlayanları düşündüğümüzde Sevgililer Günü Türkiye'de oldukça popüler!

Sevgililer gününü kutlama nedenlerimiz neler?

Araştırmaya katılanların yüzde 39'u bu günü sevgisini hissettirmek için bir fırsat olarak görüyor. yüzde 19'u ise hediye alıp vermeye güzel bir sebep oluşturduğu için bu günü kutluyor. Kalanlar ise bu özel günü sevdiklerini söyleyenler, sevgililerinin beklentisi olduğunu ve diğer etkenleri belirtenlerden oluşuyor.

Araştırma sonuçlarına göre erkeklerin yüzde 45'i sevgisini hissettirmesi için bu günü fırsat olarak görürken, yüzde 21'i ise sevgisilisinin / eşinin beklentilerini karşılamak için kutluyor. Kadınlarda sevgisini hissettirmek için bu günü fırsat görenlerin oranı yüzde 35 iken hemen arkasından yüzde 25 ile hediye alıp vermeyi önemseyenleri görüyoruz. Sonuçlara baktığımızda ilk neden olarak günün anlamıyla paralel olduğunu görüyoruz. Sonrasında ise bakış açıları farklı noktalarda odaklanıyor.

Her 5 erkekten 1'i sevgilisinin beklentisi olduğu için bu günü kutladığını itiraf etti. Her 4 kadından 1'i ise kalplerine giden yolun hediyeden geçebildiğine dair göz kırptı.

Sevgiline / Eşine hangi hediyeyi alacaksın?

14 Şubat güzel duygularımızı anmak ve sevdiklerimizle paylaşmak için heyecan verici bir gün! Fakat hediye konusu bizim için bazen düşündürücü olup karar vermemizi zorlaştırabiliyor. Katılımcılara sorulan her 10 kadından 2'si, sevgilisine kıyafet almayı planlarken, her 10 erkekten 2'si ise sevgilisine çiçek almayı düşünüyor. Katılımcılarımızdan her 10 kişiden 1'i partnerine üzerinde adı veya resmi olan özel bir hediye almak istiyor!

Sevgililer Gününde her 5 kadından 1'i hediye olarak takı beklediğini belirtirken, her 5 erkekten 1'i ise hediye olarak saat istediğini söyledi. Bu sonuçlar da insanların aksesuarı ne kadar sevdiğini bir kez daha gösterdi.

Öte yandan 14 Şubat'ı nerede geçirmek isteriz? sorusuna da pandemi dolayısıyla her 10 kişiden 3'ü evde geçirmek istediğini belirterek yanıtladı. Her 10 kadından 3'ü bu özel günü deniz kenarında geçirmek istediğini söylerken, erkeklerden 2'si deniz kenarında geçirmek istediğini belirtti. Ayrıca araştırmaya göre katılımcıların yüzde 39'u, pandemi nedeniyle Sevgililer Günü planının değiştiğini söyledi! yüzde 36 salgının planlarını etkilemediğini belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263