banner281
Öne Çıkanlar eğitim desteği Yüksek Lisans Sakaryaspor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu Kasımpaşa

Sokak köpekleri için ev kiraladı

 Sokak hayvanları için Bilecik'in Gölpazarı ilçesine gelen Ayşe Köse, kiraladığı iki katlı evde bir yıldır 100 kedi ve 50 köpeğin bakımını yapıyor.

Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 yıl önce evlendiğini ancak bu evlilikten çocuğunun olmadığını belirtti.

Kendi çapında sıradan bir hayvansever iken bir yıl önce sokak hayvanları için radikal bir karar alarak Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde iki katlı ev kiraladığını anlatan Köse, İstanbul'da eşiyle birlikte ticaretle uğraşırken, tüm yaşamını, kendi ifadesiyle özgürlüğünü bırakıp Bilecik'e geldiğini söyledi.

Eşini İstanbul'da bıraktığını belirten Köse, şöyle konuştu:

"Sokak hayvanlarının mağduriyetlerini her geçen gün gördükçe seyirci kalamayacağıma karar verdim. İstanbul'dan ayrılıp böyle kırsal bir yere taşınmayı düşündüm ve gerçekleştirdim de bunu. Bu canları elimizden geldiğince muhafaza etmeye çalışıyoruz. Benim onlara burada sağladığım tek imkan tedavi değil, karınları doyurma değil, barındırma hiç değil.

Onlara burada benim sadece verebildiğim tek şey özgürlük. Başka hiç bir şey değil. İki katlı bir ev kiraladım. Yıllık 11 bin lira para veriyorum eve. Normalde kira fiyatları burada düşükken aylık 200-300 lira iken ben 11 bin lira kira veriyorum."

Eşinin sürekli çağırdığını ama hayvanları bırakıp dönemediğini dile getiren Köse, "Her sabah kalktığımda yaşadığıma şükrediyorum. Eşim haliyle ister istemez yalnızlık psikolojisine girdi. Nereye kadar tahammül edecek ben de bilmiyorum." dedi.

İki katlı evde ve bahçesinde 100 kedi ve 50 köpek bulunduğunu aktaran Köse, "150 can var, hepsini birbirinin huyunu suyunu biliyor. Fazla dövüş kavga da olmuyor. Sokak köpekleri için mama kullanmıyorum. Bunun yerine İstanbul'dan ekmek ve dondurulmuş et geliyor. Fırınım var, günlük pişirme yapıyorum. Onlarla mutluyum. Buraya geldiğim için hiç pişmanlık duymadım." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
İstanbulKöpekGölpazarı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263