banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

Tatarlar kahvaltıda buluştu

Kocaeli Kırım Tatarları Derneği geleneksel kahvaltı programını gerçekleştirdi. Üyeler programa yoğun katılım sağladı.

Kocaeli Kırım Tatarları Derneği’nin geleneksel dayanışma kahvaltısı dün derneğin Koruma İş Han’ında bulunan dernek lokalinde gerçekleşti. Dernek Başkanı Zümran Aracı ev sahipliğinde gerçekleşen programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, eşi Funda Altıntaş Kırım Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Vefa Aracı, dernek yönetimi ve üyeler katıldı.

sira.jpg

KIRIM’A ÖZGÜ LEZZETLER

Kahvaltıda Kırım’a özgü lezzetler de yer aldı. Üyeler birlik ve beraberlik içerisinde kahvaltı yaptı. Kıpçak Türkü olan Gölcük İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise şu ifadelere yer verdi: “Daha önce derneğin programına katıldım. Bu programda Kırım Türkleri arasında karşılıklı dayanışmayı, yardımlaşmayı ve kültürün gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan bir organizasyon. Burada ki bu topluluk kendi arasında sıkıntıda olan her kimse ona yardımcı olmak, sıkıntılarını çözmek konusunda çalışmalar yapıyor.

ozgu.jpg

DEVLETİNE VE MİLLETİNE BAĞLI

Dernek başkanı Zümran Aracı ve ekibi Kırım Türkleri’nin her türlü sıkıntısında, güzelliğinde beraberler. Kırım’dan gelen sağlık, eğitim, problemi olan öğrenciler ve soydaşlarla ilgileniyorlar. Bende Kıpçak Türkü olarak bu kahvaltıya katılmaktan şeref ve onur duyuyorum. Bu topluluk devletine ve milletine bağlı, hiçbir kötülü olmayan bir topluluktur”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263