Öne Çıkanlar Sanayi Doktora Programı Zülhan Eralp Hacivat Eren Bülbül 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

Türkiye tam kapanmada ne yaptı?

Pandemi tedbirleri kapsamında Türkiye, 17 günlük tam kapanma sürecini tamamladı. Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut.com, kapanma döneminde öne çıkan hizmetleri inceledi. Yaz mevsiminin başlamasına paralel olarak ev tadilatı, tamir, bahçe bakım hizmetlerine duyulan ilgi dikkat çekti. 

Türkiye, yaza sineklik yaptırarak “merhaba” diyor

Havaların ısınması ile yaz hazırlıkları başlarken en çok talep gören hizmet “sineklik” oldu. Sineklik taleplerinde yüzde 249 bir artış yaşanırken, kapı sinekliği oranlarında yüzde 235, pencere sinekliği oranlarında ise yüzde 207 yükseliş olduğu görüldü.

Pandemide balkon değerlendi

Türkiye, Mart 2020’den beri hiç olmadığı kadar evlerde zaman geçiriyor. Bu nedenle pandemi döneminde balkonlara gösterilen özen daha da artıyor. Tam kapanma döneminde teras kapatma hizmetinde yüzde 65, cam balkon hizmetlerinde ise yüzde 37 artış yaşandı. Kapanma sırasında balkon yatırımlarını sürdürmek isteyenler tente branda, balkon filesi ve korkuluk küpeşte hizmetlerine de yöneldi. İç mekanlarında ferahlamak isteyenler klima taktırmayı seçti. Buna göre kapanma sırasında klima montaj hizmetinde yüzde 35 yükseliş meydana geldi.

Bahçe bakımları yazın gelmesi ile başladı

Yaz mevsiminde temiz havayı kendi bahçesinde değerlendirmek isteyenler bahçe alanlarını geliştirmeye devam etti. Mesafe kavramının öneminin artmasıyla çit ve duvar yapım hizmetlerine duyulan ilgi dikkat çekti. Duvar üstüne çit hizmetinde yüzde 48, panel çit hizmetinde yüzde 36 ve bahçe duvarı yapımında yüzde 30 oranlarında artış yaşandı. Bu hizmetler ile bahçe ve çim bakımı hizmetleri de yüzde 38 oranında yükseliş gösterdi.

Tatil trendleri değişti! 

Kapanma döneminde tatil hazırlıkları da sürdü. Pandeminin dönüştürdüğü yeni dünyada daha izole tatil seçeneklerine olan ilgi büyüyor. Bahçesi olanlar yüzme havuzu yapımı hizmetlerine ilgi duyarken, bu hizmette kapanma döneminde yüzde 112 yükseliş gözlemlendi. Bir başka izole tatil seçeneği olan yat kiralama hizmet talepleri de evlilik mevsiminin etkisi ile yüzde 69 artış gösterdi.

Moto kurye yüzde 110, evlilik teklifi organizasyonu yüzde 62, haşere ilaçlama yüzde 59 ve logo tasarım ise yüzde 30 artış ile kapanma sırasında ilgi gören diğer hizmetler oldu.

Hibya Haber Ajansı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263