banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Bursa'da lise öğrencileri tasarrufu oyunla öğreniyor

Bursa Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri finansal okur yazarlığı ve birikim yapmayı oyunlarla öğreniyorlar.BURSA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve German  Deutsche Sparkassenstiftung Für İnternationale Kooperation E.V. İ Birliğinde Finansal Okuryazarlığı Geliştirmeye İlişkin İş Birliği Protokolü " kapsamında Bursa-Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Birikim Oyunu Eğitimi ve Mikro İş oyunu eğitimi verilmeye başladı.

Sparkessenstiftung finans grup tarafından hazırlanan ‘Mikro Ölçek İş Oyunu’ ve ‘Birikim Oyunu Eğitimi’  ile mezun olduktan sonra iş hayatına atılmak isteyen girişimci lise öğrencilerine, başarıya ulaşma yolları anlatılıyor. Mezuniyet sonrasında da öğrencilere iş kurma fikirlerine destek olmaya devam ediyorlar.

Oyun süresince öğrencilere sadeleştirilmiş ekonomi, muhasebe ve pazarlama bilgileri, girişimcilik becerileri, finansal araçlara başvuru yöntemleri, girişimcilik bakış açısı, müşteri ilişkileri gibi iş hayatında ve günlük hayatlarına katkısı olabilecek birçok eğitim veriliyor.

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 3 gün sürecek olan eğitimler de öğrencilere Finansal Okur yazarlık kapsamında birikim ve tasarrufun önemi vurgulanırken; öğrencilerin iş hayatında karşılarına çıkabilecek olan sorunları nasıl kolay çözebilecekler oyun ile keyifli bir şekilde kazandırmak amaçlanmaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263