banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Coşkunöz Eğitim Vakfı’ndan istihdam desteği

Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), Bursa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile günümüzün ve geleceğin üretim teknolojilerine yönelik mesleki eğitimler verilmesi için protokol imzaladı. Verilecek eğitimlerle nitelikli iş gücünün artmasına ve istihdama katkı sağlanacak.BURSA (İGFA) - 33 yıldır sanayiye yönelik nitelikli insan kaynağının yetişmesi için önemli faaliyetler yürüten Bursa’nın köklü sanayi kuruluşlarından Coşkunöz Holding’in Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), İŞKUR ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile önemli bir protokole imza attı. İmzalanan protokol ile üç kurumun iş birliğiyle İŞKUR tarafından sunulan aktif iş gücü hizmetleri kapsamında mesleki eğitimler düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Proje kapsamında bugünün ve geleceğin mesleklerine yönelik Siber Güvenlik, Bilgisayarlı Makine İmalatı (CNC) ve Endüstriyel Kalıpçılık eğitimleri verilecek.  CEV’de gerçekleştirilecek eğitimler, 2022’nin Şubat ayında başlayacak.

"İSTİHDAM SÜRECİNDE YANLARINDA OLACAĞIZ"

İmzalanan protokol ve iş birliği ile ilgili bilgi veren CEV Genel Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu şunları söyledi: “Günümüz teknolojilerini de kullanarak geliştirdiğimiz nitelikli mesleki eğitim programları ve eğitim alanındaki projelerimizle istihdama katkı sağlarken, sanayinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine de destek olmayı hedefliyoruz. Bu hedefle İŞKUR ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak eğitimlere başlayacağız. Şubat ayında başlayacak 3 ayrı eğitime katılacak katılımcıların eğitimlerini tamamlamalarının ardından istihdam süreçlerinde de yanlarında olacağız.”

Mesleki ve teknik eğitimin en önemli amacının nitelikli insan yetiştirmek olduğunu ifade eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür de, "Mesleki ve teknik eğitimin asıl sahibi sektördür ve biz de bu alanda sektörün ön planda olmasını çok önemsiyoruz. Bursa çok önemli bir sanayi kentimiz. Burada geliştirdiğimiz sektör iş birlikleri ile bir yandan nitelikli iş gücünü artırarak ekonomiyi desteklerken bir yandan da öğrencilerimizin geleceğine sahip çıkıyoruz. CEV ve İŞKUR ile imzaladığımız protokol ile aktif iş gücü hizmetleri kapsamında düzenlenecek mesleki eğitimler ve yürütülecek faaliyetler, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine ve mezun kursiyerlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına önemli katkı sağlayacaktır. Coşkunöz Eğitim Vakfı Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş ve Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ile protokolde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263