Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Kocaeli İzmit Belediyesi,  yerel yönetimlerde kadınlara destek

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi tarafından, yerel yönetimler eliyle toplumda kadın erkek eşitliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı. KOCAELİ(İGFA)- Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında finanse edilen Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), Edremit Belediyesi ve Avrupa Yerel Demokrasi Ajansı (ALDA) tarafından yürütülen “Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz” projesinin açılış toplantısı yapıldı. Video konferans yolu ile yapılan açılışın toplantısında , “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı", projede yer alan tüm belediye başkanları ile hep birlikte imzalandı.

Toplantıda konuşan Hürriyet, “Kadınlara dönük politikalarda somut adımlarla ilerliyoruz. Dünyanın hemen hemen her ülkesinde kadınlar yaşamlarının her alanında şiddete ve ayrımcılığa maruz kalıyor. Türkiye’de de kadına yönelik şiddet, insan ihlalidir. Bunun da sebebi toplumsal cinsiyet eşitsizliği" dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263