Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

Kocaeli'nde Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi hız kesmeden devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi kapsamında tıbbi nane hasadı ve melisa (oğul otu) dikimi yapılacak. Etkinlikte Bilal Sonses konser verecek. KOCAELİ(İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini artırmak ve tarımsal kalkınmaya destek sağlamak amacıyla geçen yıl hayata geçirdiği, “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” (TABİP) kapsamında melisa (oğul otu) fidesi dikimi ile tıbbi nane hasadı yapılacak.

Şenlik havasında geçmesi planlanan etkinlikte ayrıca Bilal Sonses hayranlarıyla buluşarak, konser verecek.

Kocaeli’nin en önemli kırsal kalkınma hamlelerinden biri olan Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştirme Projesi (TABİP) ile katma değeri yüksek biberiye, tıbbi nane ve oğul otu yetiştiricilerine destek sağlanıyor.

Biberiyenin yanı sıra Kocaeli Üniversitesi Kartepe Arslanbey yerleşkesinde 100 dekar alanda ise tıbbi nane ve melisa yetiştiriciliği yapılıyor. 3 Ekim Çarşamba günü Arslanbey yerleşkesinde düzenlenecek şenlikte, melisa fidesi dikimi ve tıbbi nane hasadı yapılacak.

Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Yerleşkesinde atıl durumda olan ve kullanılmayan yaklaşık 200 dekar alan, tarım arazisine dönüştürülerek, Tıbbi ve Aromatik Bitki Üretim sahası haline getirilecek.İşlenebilir tarım arazisine dönüştürülen alanların 10 dekarında tıbbi nane ve melisa dikimi gerçekleştirildi. Geri kalan alanlarda ise stevia, biberiye, adaçayı, İstanbul kekiği, defne gibi birçok tıbbi ve aromatik bitki çeşitleri yer alacak.

Aynı zamanda alanda yetiştirilen tüm çeşitleri bir arada görmek için bitki müzesi, uygulama ve AR-GE bahçeleri ile yürüyüş parkurlarıyla öğrencilerin doğayla iç içe olabilecekleri sosyal alanlar ve üretilen ürünlerin satıldığı satış alanı da bulunacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263