banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu polis Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

MÜSİAD Kayseri'den ekonomi modeline destek

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer, yeni ekonomi modelini desteklediklerini açıkladı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer, gazetecilerle bir araya geldi. 2021 yılını değerlendiren Akmermer, Türkiye’nin yeni ekonomi modeliyle ilgili değerlendirme yaptı. MÜSAİD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer, ekonomiye dair konuşma gerçekleştirdi. E-ihracat konusunda taraflarınca gerekenin yapılacağını belirtti.

Etrafında orman bulunmayan Kayseri’nin mobilya sanayisinde şu anda dünyanın en önemli şehirleri arasında yer aldığını söyleyen Akmermer, "İhracatımız yüzde 32.9’luk bir artışla yıl sonunu 225.4 milyar dolarlık bir rekorla kapattı. Bununla alakalı 2020 hedefi 250 milyar dolar şu anda planlanan ancak kanaatimizce bu rakamın üzerinde kapatacağımız gözüküyor. Önümüzde bir enflasyon sorunu var. Pandemi koşullarının sona ermiş olmaması, tedarik zincirinde yaşanan sorunlar ve lojistik özelinde de hala maliyetlerin çok tutarda ve sıralı olması bizim önümüzü tıkayan eklemler. Kayseri’nin e-ihracat yapabilmesi noktasında bu yeni dönemde elimizi taşın altına koyacağız” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263