banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Turizm yatırımcıları Erciyes'i radara aldı

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Erciyes’i ziyaret ederek yatırımları yerinde inceledi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Hem kış hem de yaz turizmi alanında doğru, planlı ve sürdürülebilir turizm politikasıyla uluslararası standartlarda bir kış sporları ve turizm merkezi haline gelen Erciyes, kış turizmi odaklı en büyük yatırımların yapıldığı yer olarak ön plana çıkıyor.

Kayseri Erciyes A.Ş. ev sahiplinde Erciyes Kayak Merkezi’ne gelen Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin ve yönetim kurulu üyeleri yatırımları yerinde gördü. 30 yıllık geçmişi ile 60 milyar dolarlık yatırım hacmine sahip Türk Turizminin TÜSİAD’ı konumundaki TTYD heyetine Erciyes’in son 10 yılda gelmiş olduğu durum ile ilgili bir sunum yapan Kayseri Erciyes A.Ş. Yön. Krl. Bşk. Dr. Murat Cahid Cıngı, turizm profesyonellerine dağdaki tesisleri gezdirerek Erciyes’in şehir ve ülke ekonomisine oluşturduğu katkıyı anlattı.

Ziyaret sonunda açıklamalarda bulunan Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, "Bugün geldiğimiz noktada Erciyes’in Avrupa standartlarında çok değerli bir proje olduğunu bir kez daha gördük. Erciyes Kayak Merkezi, kış turizmi açısından önemli bir destinasyon haline geldi. Özellikle Rusya, Ukrayna, Polonya ve Belarus’tan gelen charter seferler ile birlikte dağda yeni otellerin yapılıyor olması sektöre büyük bir hareket kattı” dedi.

Kayseri Erciyes A.Ş. Yön. Kur. Bşk. Dr. Murat Cahid Cıngı da “Turizm sektöründe ve ülke ekonomisinde önemli rol oynayan ve Erciyes A.Ş.’nin de üyesi olduğu ülkemizin güzide kuruluşu TTYD ile verimli bir şekilde çalışıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyemiz, Erciyes'i dünya klasmanında kış ve kar sporları merkezi haline getirmek için şimdiye kadar 200 milyon Euro’luk çok büyük yatırım yaptı. Kış turizmi için Erciyes’e gelen yerli ve yabancı turistler şehirde yaklaşık 100 milyon dolar gibi bir ekonomi doğuruyor.  Bundan sonra Erciyes’teki konaklama ve sosyal alanlar geliştikçe özellikle kayağın kalbi olarak bilinen Avusturya, İsviçre, Almanya ve İskandinav ülkelerinden yabancı misafirler kayak için Erciyes’i tercih edecek" dedi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263