19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

GENEL

BALIKESİR (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ayvalık ilçesinde kutlandı.Ayvalık'taki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Hüsnü Uğral Stadyumu'nda...

BALIKESİR (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ayvalık ilçesinde kutlandı.

Ayvalık'taki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Hüsnü Uğral Stadyumu'nda devam eden kutlamalar, Ayvalık Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliklerle sürdü.

Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Vekili Emre Baydoğan, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadelenin 100'ncü yıl dönümünü Türk milleti olarak büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Bu büyük mücadelenin Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Baydoğan, "Bağımsızlığın nasıl elde edildiğini, hangi zorluklarla kazanıldığını herkesin bilmesi gerekir. Bu açıdan milli mücadele sonrası 29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyetimizle, dünya milletleri arasında şerefiyle yerini almıştır. Atatürk, demokratik, sosyal, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Ata'sının emanetine, Cumhuriyete sahip çıkacak, onun gösterdiği hedef olan çağdaş, uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz." diye konuştu.

Törende, Gençlik Haftası nedeniyle ilçe genelindeki okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye girenlere ödülleri Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu ve Belediye Başkanı Mesut Ergin tarafından takdim edildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.