Bilecik'te asansör yerine merdivenler kullanıldı

GENEL

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediyesi tarafından sağlıklı ve hareketli bir toplum bilinci oluşturulması amacıyla "Asansör Yok Günü" etkinlikleri kapsamında kurumlarda asansörler yerine merdivenler kullanıldı.Belediye Sağlıklı Kentler...

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediyesi tarafından sağlıklı ve hareketli bir toplum bilinci oluşturulması amacıyla "Asansör Yok Günü" etkinlikleri kapsamında kurumlarda asansörler yerine merdivenler kullanıldı.

Belediye Sağlıklı Kentler Birliği ve Avrupa Hareket Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki 10 kurumun aktivitelerine destek verdiğini duyurdu.

Çalışkan, Avrupa nüfusunun yüzde 59'unda spor yapılmadığı için hareketsizlik yüzünden ölümlerle karşı karşıya kaldığını bildirdi.

Belediye Başkanı Semih Şahin ise "Dünya Asansör Yok Günü" kapsamında gerekli çalışmalara önderlik ettiklerini ve aktiviteye tüm yönleriyle katkıda bulunduklarını kaydetti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak da aktiviteye katkı sunmaya çalıştıklarına değinerek, bunun hem çevre hem enerji verimliliği hem de sağlık için son derece faydalı olduğunu ifade etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.