Çevre dostu tarım tartışıldı

GENEL

BİLECİK (AA) - Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Gelecek için Çevre Dostu Tarım Projesi kapsamında panel düzenlendi. Gelecek için Çevre Dostu Tarım Projesi kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde düzenlenen...

BİLECİK (AA) - Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Gelecek için Çevre Dostu Tarım Projesi kapsamında panel düzenlendi.

Gelecek için Çevre Dostu Tarım Projesi kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde düzenlenen panelde, toprak ve su kaynaklarının önemi, doğal kaynakların korunması için alınabilecek tedbirleri ile alan sunumlar yapıldı.

Bilecik Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, panelin açılışında yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın önemine işaret ederek, zenginliğin ve sanayinin ötesinde özellikle tarım ve hayvancılıkla ilgili başarıyı usulüne uygun olarak gerçekleştirmek mecburiyetinde olduklarını ifade etti.

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş da Bilecik'in coğrafi anlamda kıymetli bir değere sahip olduğunu belirterek, ''Bilecik üç bölgenin kesiştiği, iklim anlamıyla farklı bölgelerin özelliklerini taşıyan endemik bitkiler ve tarım açısından. Bunun yanında 100 rakımından 1900'lü rakımlara kadar olan coğrafyayı içinde barındıran oldukça değerli bir araziye sahip.'' dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş ise bitkisel üretimden, kurumun çalışmaları hakkında bilgi vererek, şunları söyledi:

"Birçok alanda yeni projeler geliştirdik. Üreticilerin birleşerek kazanması için sözleşmeli tarım modeli ve çok ortaklı tarımsal anonim şirket uygulaması yapıldı. Tarım ve gıda organize sanayi bölgeleri çalışmaları ile tarımsal sanayi tesislerinin kazandırılmasına çalışıldı. Projemiz doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasını amaçlamaktadır. Proje ile yabancı kurumlarla ortak çalışmalar yapma ve uluslararası standartlarda çalışma gibi yeni kazanımları kurumsal kapasitemize eklemiş bulunmaktayız."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.