Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

Bakan Çavuşoğlu: "Putin Olimpiyatlardan sonra tarih verecek"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri, Frankofoni ve Yurt Dışındaki Orta Afrikalılar Bakanı Sylvie Baipo Temon ile ortak basın toplantısı düzenledi.ANKARA (İGFA) - Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sylvie Baipo Temon ve Finans ve Bütçe Bakanı Hervé Ndoba ile görüşme sonrası açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye davetini kabul ettiği açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Putin'in Türkiye'ye geliş tarihiyle ilgili, "Stratejik İşbirliği Toplantısı için Erdoğan, Putin’i Türkiye’ye davet etti. Ocak ayı uymadı. Kremlin, Putin'in Pekin Olimpiyatları’ndan döndükten sonra tarih verileceğini açıkladı" dedi.

Antalya Diplomasi Forumu'na herkesi davet ettiklerini aktaran Çavuşoğlu, "Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile Özel Temsilcisi Rubinyan'ı davet ettik. Paşinyan en son, davet ettiğimiz kişilerin katılabileceğini söyledi. Memnun oluruz. Güven artırıcı adımların bir parçası olmuş olur" dedi.

Gazetecilerden gelen soruları da cevaplayan bakanlar, daha sonra iki ülke arasında diplomatik protokolü imzaladı.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1486656422620319750

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263