banner280

Sabah saatlerinde var olan bütün iletişim kanallarından “Usta oyuncu Cüneyt Arkın vefat etti” haberini duyunca ömrümüzün kilometre taşlarından birisine daha veda etmek zorunda kaldığımızın farkına vardık.

Bu tür ölüm haberleri ister istemez bizim hayatımızı , yaşadıklarımızı, sevinçlerimizi, üzüntülerimizi, yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı bir anda sorgulamamızı mecbur kılıyor.

Cüneyt Arkın’ın vefat haberi durulur duyulmaz ülke genelinde yüzbinlerce insan kendilerine ait sosyal medya hesaplarından üzüntülerini dile getiren “başsağlığı dileklerini” ilettiler.

Bu başsağlığı dileklerinden birisi “Bugün Türkiye’de var olan tüm evlerde cenaze var zira Cüneyt Arkın vefat etti” şeklinde bizimde sonuna kadar katıldığımız muhteşem bir görüş belirtmiş.

Siyasi fikri, dünya görüşü, hayata bakışı ne olursa olsun toplumun her kesimindeki insanlar herkesin ortak noktası olan bu tür kayıplar karşısında bir anda ayaklarının araçlarının gaz pedalından kaldırıp fren yapmak zorunda kalıyor bir taraftan da “vay be ölüm varmış” sözlerini sarf ediyorlar.

Kavganın , tartışmanın , boş beleş ifadelerin ancak bu tür hepimizi derinden etkileyen kayıplar sonrası hatırlanması aslında çok acı bir durum, Normal şartlarda hayatımızın her anında hatırlanması gereken iyilikleri sadece ölüm anlarında hatırlanması bizim nasıl yanlış bir yolda olduğumuzun da ispatı.

Bizim gibi pek çok dostumuz aslında 84 milyon insanın hiç birisinin diğeri ile bir sıkıntısının olmadığını milyonlarca insanın tasada, kederde, düğünde , bayramda bir arada olmak istediğini ancak siyasetin bu birlikteliğe öteden beri izin vermediği noktasında fikir birliği ediyorlar.

Şu sıralar bilindiği gibi herkes bir yıl sonra yapılacak olan seçim ile meşgul, bu meşguliyet aynı binada komşuluk yapan herkesi birbirine karşı amasız birer rakip yapmış durumda.

Bu toz duman arasında biliyoruz ki herkes gergin,

Allah izin ederse hepimiz gelecek yıl bu ay yapılacak seçimi ve ondan sonraki seçimleri de göreceğiz,

Seçimler sona erdiğinde

Sağımızdaki solumuzdaki komşularımız ile yine selamlaşacağız,

Yan komşumuzdan gece yarısı ekmek isteyeceğiz,

Bizimle aynı dünya görüşüne katılmayan mahalledeki komşumuzun cenazesine katılacağız,

Namazlarda birlikte saf tutacağız, düğünlerde beraber sevineceğiz.

Kalp kırmaya, kavga etmeye değmez,

Seçimler gelir geçer,

Dostluklar, arkadaşlıklar,

Komşuluk ilişkileri kalır.

Kim hangi partiyi seviyorsa ona oy versin ancak kendisi gibi düşünmeyenlerin fikrine de saygı göstersin.

Bu saydıklarımız herkes tarafından hayata geçirilmedikçe yani ölüm hatırlanmadıkça biz günün birinde herhangi bir yayın kuruluşundan öğrendiğimiz bir vefat haberi ile birkaç dakika duygusallaştıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edeceğiz.

Yeni bir kayıp haberi duyana kadar..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263