Daha öncede bahsetmiştim, kişilerle ilgili yazılarım çok özeldir. Gerçekten hak edenin hakkını teslim etmek gerektiğini düşünenlerdenim.

Bu yazımın konusu özellikle duyguları, mantığı ve kalbi Ardahan için çalışan bir eğitimciden söz etmektir.

Yıllar önce okumak, eğitim almak ve kendisine gelecek kurmak üzere Ardahan dışına çıkmış, okumuş, gerekli eğitimleri almış ve hak ettiği bir yerde olan ve aynı zamanda da gelecek vadeden bir eğitimcidir O.

İktisat, Uluslararası ilişkiler ve Bilgisayar Programcılığı bölümlerinden mezun olan Müjgân Eminoğlu İzmir’e ilk Grafik Tasarım kursunu açarak hem İzmir'den hem de yurt dışından birçok öğrenciye meslek eğitimi vererek sektörle işbirliği içinde olup birçok kişiye iş imkânı sağlamıştır.

Uzun yıllar kendi dershanesini kurarak, Vestel gibi birçok kurumsal firmalara eğitim danışmanlık hizmeti sunmuştur.

Halen Ege Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Müjgân Eminoğlu birçok projeyi hayata geçirmeye istekli ve kararlıdır.

Öğretim üyeliği yaptığı Üniversitede yüzlerce belki, binlerce öğrenci yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam eden bir kimliktir O.

-Kendisini eğitime adamış, bu adanmışlığın sürekliliğinde ‘’Ardahan’ın geri kalmış eğitimine bir nebze katkı sunabilir miyim?’’ diyen.

-Ardahan’daki öğrencilere de eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için bütün imkânları seferber eden.

-Kendi olağanüstü çabasıyla ve Ardahan’daki bürokratların ve müdürlerin iş birliğiyle bilgi ve zekâ oyunları atölyeleri kurmaya çaba gösteren ve uygulayan bir bilim insanı O.

Öğretim üyesi olarak çalıştığı Ege Üniversitesi’nde yapmış olduğu başarılı çalışmalarının benzerini, Akıllı Sınıf projesini Ardahan’a kazandıran yürekli insan O.

Bu proje ve bu tür projelerle Ardahan’ın çehresi hızla değişiyor ve değişmeye devam edecektir.

Özellikle de sloganı mükemmel ’’Büyük zekâlar birlikte düşünür’’. Bu sloganla; öğrencilerin ve gençlerin, ortak aklının ortaya çıkarılması, analitik düşünmelerinin sağlanması, problem çözme becerilerinin geliştirilmesi, yaratıcılık ve zekâ gelişimlerinin tamamlanması düşünülmektedir.

Yukarıda saymış olduğum tüm işlerin ortaya çıkarılması ve eyleme dönüşmeleri için bir emeğe ihtiyaç vardır.

O emek te yine yukarıda özelliklerini saymaya çalıştığım eğitimci meslektaşım, arkadaşım Ege Üniversitesi öğretim üyelerinden Müjgân Doğru Eminoğlu hocam tarafından verilmiştir.

Bu bağlamda eğitime, eğitimciye saygı duyacağımız gibi emeğe de saygı duymak gerekir diye düşünüyorum.

Bu kadar özelliğe sahip bir eğitimcinin tek başına ortaya koyduğu performansı düşündüğümüzde ve Ardahan yerel ve genel bürokrasisi tarafından kabul gören ve övgüye layık bir kişiyi ve emeğini kutlamak ve saygı duymak ta bizim asli görevimiz olmalıdır.

Diliyorum ki, bunun benzeri projelerle Ardahan eğitimi desteklenir ise, mutlak başarı elde edilecektir.

Doğaldır ki bu tür projeler hem beyin emeği, hem de maddi katkı ister.

Özellikle Ardahanlı iş insanlarımızın buna benzer projeler için pay ayırmalarını ve Ardahan eğitiminin ilerilere ve yükseklere çıkarılmasını desteklemelerini önemli ve değerli buluyorum.

Sevgili Müjgân hocamı tebrik ediyor, çalışmasının örnek teşkil etmesini diliyorum.

İyi ki sizin gibi yetişmiş eğitimciler vardır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263