banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

Bakan Varank: Fabrika gibi gemiler tersanelerimizde üretiliyor

Yalova'dan daha önce dünyanın en teknolojik balıkçı gemisinin denize indirildiğine dikkati çeken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fabrika konumundaki gemilerin kentte inşa edilmesinin gurur verici olduğunu kaydetti.YALOVA (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, SANMAR Denizcilik tarafından üretilen 2 römorkörün teslimi ve 1 römorkörün denize indirilmesi törenine katıldı.

Törende konuşma yapan Bakan Varank, römorkörlerin küçük görünseler de çok büyük tonajlı gemileri çekebilen, oldukça önemli işlevler görebilen, yangın söndürmeye, kurtarma çalışmalarına katılabilen çok yüksek teknolojili gemiler olduğunu söyledi.

Bu gemilerin Yalova'da üretilip tüm dünyaya ihraç ediliyor olmasının gurur verici olduğunu belirten Varank, "Şimdi geldiğimiz noktada görüyoruz ki dünyanın en teknolojik gemilerini bizim tersanelerimiz, mühendislerimiz, teknisyenlerimiz, vefakar ve cefakar emekçi kardeşlerimiz üretebiliyor" dedi. Daha önce Yalova'dan dünyanın en teknolojik balıkçı gemisinin denize indirildiğine işaret eden Bakan Varank, adeta "fabrika" denilebilecek gemilerin kentte inşa edildiğini vurguladı.

Konuşması sonrasında Peru'ya gidecek römorkörü inceleyen Bakan Varank, ardından beraberindekilerle Aliağa'ya gidecek römorköre binerek denize açıldı.

Programa, Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ile firmanın yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263