Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

Bosch Bursa Fabrikası 50. yılını kutluyor

 (İGFA) - Yarım asırdır Bursa’da üretime, kalkınmaya, inovasyona ve istihdama önemli katkılarda bulunan Bosch, kent sanayinin lokomotif şirketlerinden biri olmanın gururunu yaşıyor. Bosch, Bursa Sanayi ve Ticaret Odası’nın verilerine göre, Bursa’nın en büyük üçüncü şirketi konumunda bulunuyor.

Bosch Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası’nın Ticari Genel Müdürü Karin Gilges ve Teknik Genel Müdürü Mustafa Bulut, Bosch’un Bursa’da üretime başlamasının 50. Yılına ilişkin yaptıkları açıklamada, “Türkiye’de 50 yıldır teknoloji üretmekten, istihdam ve ihracata katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Bosch Grubu’nun 136 yıllık deneyimini Bursa’ya taşırken, otomotiv yan sanayinin gelişmesinde de öncü rol oynuyoruz” dedi.

Bosch Grubu’nun, son 23 yılda Bursa’da gerçekleştirdiği toplam yatırım tutarı 2,2 milyar avro düzeyinde gerçekleştiğini kaydeden Ticari Genel Müdür Karin Gilges, “Yatırımlarımızın odak noktasında katma değerli üretim ve yeni teknolojiler var” dedi.  Fabrikada geçen yıl eylül ayında, benzinli motorlar için yeni nesil yüksek basınçlı pompa üretimine geçildi. Böylelikle Türkiye’de ilk defa dizel ve benzinli enjektör haricinde bir ürün gamı üretilmeye başlandı. Bu ürünlerin üretilmesinde hassas ayar ve ölçüm sistemleri, ileri teknoloji lazer kaynak sistemleri, akıllı kamera sistemleriyle donatılmış en yüksek teknoloji Endüstri 4.0 çözümleri kullanılıyor. Bu teknolojinin Türkiye'de kullanılması, Bosch'un Bursa Fabrikası'nın küresel üretim ağındaki yetkinliğini gösteriyor" diye konuştu.

Bosch'un Bursa Fabrikası'nın performansının Bosch'un Türkiye'nin toplam ihracatındaki yüzde 1,5 payına büyük katkı sağladığına dikkati çeken Karin Gilges, çoğunluğu ihraç edilen üretimle Bursa ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Bosch Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası Teknik Genel Müdürü Mustafa Bulut ise, bünyesinde 230 çalışanı barındıran iki Ar-Ge Merkezimiz ile “Türkiye’de üretiyor, yüksek teknolojiye önderlik ettiklerini belirterek, 7 binin üzerinde çalışanının birer dijital çözüm uzmanı olarak yetiştirildiğini kaydetti.

Bursa Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası’nın, Bosch Grubu için ‘amiral gemisi’ olduğunu vurgulayan Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı ve Temsilcisi Daniel Korioth da “Bosch Grubu olarak, Türkiye’de 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteriyoruz ve üretim için, kalkınma için, yenilik için, istihdam için çalışmalarımıza ilk günkü heyecanla devam ediyoruz. Türkiye’deki başarı hikayemizi büyütmek konusunda kararlı ve istekliyiz” dedi.

Öte yandan eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve özellikle dezavantaj yaşayan çocukların eğitim hayatlarının desteklenmesi konusunda da Bosch Bursa Fabrikası hem kurumsal düzeyde hem de çalışanlarının gönüllü faaliyetleriyle Bursa bölgesine önemli katkılar sağlayan Bosch'ta özellikle engelli çocuklarının eğitim ortamlarının daha da iyileştirilmesini odağına alarak, bu kapsamda Bursa bölgesindeki birçok okula destek olmaya çalışıyor.  Bosch, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürüttüğü çalışmalar kapsamında öğretmenlerin özellikle teknik alandaki yetkinliklerinin artırılmasına destek oluyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263